Zeytinyağı Saç Dökülmesine İyi Gelir Mi?

Zeytinyağı Saç Dökülmesine İyi Gelir Mi?

Sonbahar ve kış aylarında, havaların soğuması ve yağmur, kar yağışları nedeniyle saç dökülme problemleri daha sık yaşanıyor. Yaşlanmanın, endişelenmenin ve stresin, aşırı olmadığı sürece bir miktar saç dökülmesine sebep olması gayet doğaldır. Bununla birlikte; sağlıklı bir beslenme programı, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, düzenli spor ya da egzersizler yapmak ve saçı kimyasal maddelere olabildiğince az maruz bırakmak son derece önem arz ediyor. 

İçeriğini tam olarak bilmediğiniz kimyasal ürünler kullanmak yerine, saç bakımınız ve hijyeniniz için doğal ürünler tercih edebilirsiniz. Zeytinyağları doğallığı ve sağlığa faydaları ile çok çeşitli kullanım alanlarına sahip. Çok eski zamanlardan beri saç için kullanılan zeytinyağı, sahip olduğu özellikleri ve içeriği ile saç dökülmesine de iyi geliyor. Zeytinyağı, cildi pürüzsüzleştirmenin yanı sıra saçın parlaklığını ve canlılığını korumasına da yardımcı oluyor.

Zeytinyağının Saçlar İçin Faydaları

Sızma zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinin soğuk sıkımından elde edilen doğal bir üründür. Zeytinyağları antiinflamatuar, antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile kafa derisi, hassas ciltler ve saçlar için idealdir. Tekli doymamış yağ asitleri, antioksidanlar ve E vitamini içeriği ile saçların daha sağlıklı olabilmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda geçmişten beri zeytinyağı; saçı nemlendirmek için ucuz, kolay ve doğal bir saç kremi olarak kullanılmıştır.

Saç derisine az miktarda zeytinyağı ile yapılan masaj, saçın daha kolay şekil alabilmesini, saçın beslenmesini ve daha canlı ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Zeytinyağı ayrıca kepek oluşumunun ve saç kaşınmasının önlenmesine yardımcı olur. Saç föliküllerinin kasılmasından sorumlu bileşenleri önleyerek, saç dökülmesinin gecikmesine ya da önlenmesine katkıda bulunabilir.

Zeytinyağı Saç Dökülmesi İçin Nasıl Uygulanmalı?

Zeytinyağı saç dökülmesinin önlenmesi, saçın parlaklığının ve canlılığının tekrar kazanılması, saçın nemlendirilmesi ve beslenmesi için genel olarak saçlara ve saç derisine sadece birkaç damla sürülerek, kafa derisine dairesel hareketler ile masaj yapılarak uygulanır.

Yavaş ve dairesel hareketler ile kan akışının da uyarılması hedeflenir. Zeytinyağı ile saçlarınıza haftada sadece 1-2 kez bakım yapmanız, saç köklerine olan kan akışının sağlıklı kalabilmesine yardımcı olacak ve böylece saçınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Saç Köklerine Masaj

Saç köklerine masajı, duş esnasında saçlarınız ıslakken de, duş öncesinde saçlar kuruyken de uygulayabilirsiniz. Bir miktar zeytinyağını saçınıza ve kafa derinize sürdükten sonra, kafa derinize hafif bir şekilde masaj yapın. Zeytinyağını saçınızda 5-10 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.

Eğer vaktiniz var ise bir bone ya da havlu yardımı ile yağın saçınızda 15-20 dakika kalmasını sağlayarak, saçınıza ve saç derinize daha fazla nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Yeteri kadar bekledikten sonra saçlarınızı, her zaman yaptığınız şekilde şampuanınız ile yıkayıp durulamanız yeterli olacaktır.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi