Oleamea Soğuk Sıkım Natürel & Organik Zeytinyağı Çeşitleri

Öyle bir zeytinyağı olsun ki değil sadece yemeklerle, tek başına bile damakta doyumsuz bir lezzet bıraksın. Üstelik faydalı içerikler yönünden de güçlü olması sayesinde, her damlasında size ve sevdiklerinize doğanın sonsuz şefkatini sunsun. Konu, en lezzetli tariflerin ve dengeli beslenmenin vazgeçilmezlerinden olan zeytinyağı ise bu beklentiler aslında hiç de gerçek ötesi sayılmaz; öyle değil mi?

Peki, buna rağmen aradığınız o lezzetle siz hala şimdiye dek karşılaşmadınız mı? O halde Oleamea’nın özenle üretilen hakiki zeytinyağı çeşitlerini denemenizin şimdi tam zamanı!

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk sıkım zeytinyağı adlandırması, presleme esnasında yüksek ısıya maruz kalmamış olan zeytinyağı çeşitleri için kullanılıyor. Zeytinyağının içerdiği değerli vitamin, mineral, fenolik madde ve yağ asidi çeşitleri; ısıl işleme maruz kaldığında oran bakımından kayıplara veya yapısal değişikliklere uğrayabiliyor. Bu nedenle soğuk sıkım metodu, gerçek zeytinyağı üretiminde lezzetin ve besin değerlerinin en yüksek seviyede korunması bakımından önemli bir yer tutuyor.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Yapılır?

Soğuk sıkım zeytinyağının üretiminde, erken hasat veya olgunlaşmış zeytinler kullanılıyor. Seçilen üretim zamanına göre toplanan zeytinler, uygun yapıya sahip olan kasalara aktarıldıktan sonra işleme tesislerine taşınıyor. Yıkanan ve çekirdekleri ayıklanan zeytinler posa haline getirildikten sonra, ortaya çıkan hamurumsu yarı madde soğuk presleme makinelerine taşınıyor. Bu sayede elde edilen zeytinyağları, tanklara aktarıldıktan sonra sızma (filtreleme) işleminden geçiriliyor. Son aşamada ise ambalajlara doldurularak tüketime hazır hale geliyor.

Peki, sizce Oleamea bu konuda nasıl bir süreç izliyor dersiniz? Şöyle ki;

  • Yüzde 100 natürel koşullarda veya organik tarım metotlarıyla yetişen yüksek kaliteli zeytinler, toprakla buluşmaksızın ve hijyen şartları gözetilerek aynı gün tesislere ulaştırılıyor.
  • Gerekli işlemlerden sonra soğuk presleme makinelerinde sıkılan zeytinyağı, içerdiği değerli bileşenleri ve yoğun lezzetini kaybetmemesi için en doğal ve güvenilir yollarla korunuyor.
  • İşlem sırasında hava ile teması en aza indirilen doğal zeytinyağı, azot gazı destekli krom tanklarda muhafaza ediliyor. Bu sayede tazeliğini ilk günkü gibi koruyabiliyor.
  • Zeytinyağlarının bekleme sırasında olumsuz değişimlere uğramaması için tüm ürünler, talep yoğunluğuna göre ambalajlara dolduruluyor.
  • Yağın antioksidan değerini ve faydalı bileşenlerini kaybetmemesi adına, filtrasyon işlemi de ambalajlamanın hemen öncesinde yapılıyor. Böylece organik/natürel zeytinyağının eşsiz taze kokusu ve damakta bıraktığı kendine özgü lezzet, tüm yoğunluğuyla korunmuş oluyor.

Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir?

Zeytinyağı çeşitleri, yetişme koşullarına göre natürel (doğal) zeytinyağı ve organik zeytinyağı olmak üzere iki sınıfa ayrılıyor. Sonrasında da sınıflandırma konusunda, presleme tekniği devreye giriyor. Buna göre zeytinyağları, soğuk sıkım (27 °C altı) ve standart üretim olacak şekilde iki farklı şekilde elde edilebiliyor. Bu yağlar, işlenme metotlarına göre ise sızma, rafine, riviera ve çeşnili olmak üzere dört farklı kategori altında yer alıyor.

Oleamea, zeytinyağlarını hiçbir rafinasyon işlemine ya da kimyasal değişime maruz bırakmadan sadece fiziksel yollarla sızma işleminden geçiriyor. Dolayısıyla farklı formülasyonlara sahip olabilen rafine, riviera ve çeşnili seçeneklere ürün gamında yer vermiyor. Bunun yerine siz zeytinyağı tutkunlarına, sadece soğuk sıkım organik zeytinyağı ile soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı adı altında iki farklı ürün çeşidi sunuyor. Bu ürün çeşitleri ise gramajlarına göre 250, 500, 750, 1000 mililitre ve 3 litrelik ambalajlarla alıcılarına ulaşıyor. Ayrıca ürünler, tekli veya çoklu paket olarak da sipariş verilebiliyor.

Natürel Sızma Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir?

Oleamea’nın natürel sızma zeytinyağı çeşitleri, üretim bölgelerine göre iki farklı alternatif lezzet olarak damaklarla buluşuyor. Ürünlerin elde edildiği zeytinler, Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Dereli köyü ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde üretiliyor. Üretim bölgeleri, ayırt edici özelliklerinden dolayı ürünlere aynı zamanda adını da veriyor. Dereli’de üretilen mahsulün çeşidi Memecik Zeytini iken, Altınova’da “Yamalak Sarısı” olarak da bilinen Yamalak Zeytini yetiştiriliyor.

Hakiki Zeytinyağının Tadı Nasıldır?

Gerçek zeytinyağının, tadıldığı anda damakta yeşil bitkiler, meyve-sebzeler ve baharatların aromatik bir birleşimini hissettirmesi gerekiyor. Rengi fazlasıyla açık olan ve söz konusu tatları duyumsatmayan zeytinyağlarının, katkı içerebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Oleamea, bu gibi endişeleri rahatça geride bırakmanız için sizi yüzde 100 doğal ve organik zeytinyağı çeşitleriyle tanışmaya davet ediyor!

  • Yağlık ve sofralık Memecik Zeytini’nden üretilen Oleamea Dereli Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı; yeşil çimen, kırmızı elma, çağla badem, muz ve karabiber aromaları ile karakterize oluyor.
  • Yağlı ve kaliteli bir salamuralık olarak bilinen Yamalak Zeytini’nden üretilmiş Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nda da çimen, çağla badem, domates ve karabiber aromaları kendisini hissettiriyor.
  • Oleamea Soğuk Sıkım Organik Zeytinyağı çeşitleri ise yine Memecik Zeytini’nden üretildiği için damakta taze çimen ve badem tatlarını çağrıştıran zengin bir aroma bırakıyor.

Gerçek Zeytinyağı Nasıl Saklanmalıdır?

Gerçek zeytinyağını, tadı ve besin değerleri korunacak şekilde muhafaza etmek için özellikle de güneş ışığına ve açık havaya maruz bırakmamak gerekiyor. Oleamea zeytinyağları, bunun için siz tüketicilerine koyu renk cam şişeler ve hava almayan özel kapaklarla sunuluyor. Böylece ürünleri çok daha uzun süre boyunca keyifle tüketmek mümkün hale geliyor.

Zeytinyağlarının serin ve kuru bir ortamda ağzı kapalı şekilde saklanması, ilk günkü tazeliği korumak için yeterli oluyor. Natürel/organik sızma zeytinyağlarında sadece fiziksel yollarla filtreleme yapıldığından, zamanla dipte çökelme oluşma ihtimali bulunuyor. Bu, ürünün bozulduğunu işaret etmemekle birlikte; yüksek besin değeri konusunda ideal bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor