Tadım Notları ve Kullanım Önerileri

TADIM NOTLARI VE KULLANIM ÖNERİLERİ

 

Private Select: Meyvemsi yeşil Memecik zeytini, kusursuz bir biçimde dengeli, sebze ve diğer otlar bakımından ise zengindir. Ot aromaları ve yeşil muz fısıltılarının yanı sıra taze çimen ve badem tatları ayırt edicidir. Bu orta yoğunluktaki zeytinyağı, damakta ceviz, domates yaprağı ve karabiber notalarına vurgu yapmaktadır.

 

Ağırlıklı olarak et marinesi, sotelenmiş sebze, kızarmış patates, patlıcan ezmesi, yarı yumuşak peynir ve makarnalar dahil birçok yemeğin tadının güzelleştirilmesinde kullanılmaktadır. Çikolatalı ve vanilyalı dondurma ve sorbe gibi favori tatlılarınızla bile iyi bir çift olmaktadır.

Premium Everyday: Çimen yeşili aromaları, enginar ve badem belirtileriyle ağızda dengeli ve uyumlu bir tat bırakmakta, hafif acı ve keskin notaları ile zengin bir karakter öne çıkarmaktadır.

 

Ağırlıklı olarak balık, yüksek ateşte karıştırılarak pişirilen tavuk ve sebzeler, pancar ve brüksel lahanası gibi koyu yapraklı yeşiller, mevsim salatası, ızgara sebzeler, yumuşak peynirler, zeytinyağlı kek gibi tatlılar ve kokteyller ile eşleşen tamamlayıcı bir yağdır.

 SAĞLIK İÇİN ZEYTİNYAĞI 

  • Hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hiperlipidemi ve kanser gibi hastalıklar üzerinde potansiyel yararlı etki[1]
  • Alzheimer ve bunama gibi yaşlanmaya bağlı oluşan hastalıklar üzerine koruyucu etki[2]
  • Deriyi koruma ve yaşlanma karşıtı[3]
  • Sinir sistemini koruyucu[4]
  • Antimikrobiyal[5]
  • İltihaplanmayı önleme[6]
  • Kolesterol ve kan basıncını düşürme[7]

 

Yukarıdaki etkilerden faydalanmak için gün içinde mutlaka çiğ olarak (ısıya maruz bırakmadan) zeytinyağı tüketmeli, bu tüketimi alışkanlık haline getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki zeytinyağı daha sağlıklı bir yaşamın en önemli anahtarıdır.

 

[1] https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/107991, 27/01/2020

[2] http://www.academicfoodjournal.com/archive/2012/issue1/rp77-84.pdf, 27/01/2020

[3] http://www.academicfoodjournal.com/archive/2012/issue1/rp77-84.pdf, 27/01/2020

[4] http://www.academicfoodjournal.com/archive/2012/issue1/rp77-84.pdf, 27/01/2020

[5] http://www.academicfoodjournal.com/archive/2012/issue1/rp77-84.pdf, 27/01/2020

[6] http://www.academicfoodjournal.com/archive/2012/issue1/rp77-84.pdf, 27/01/2020

[7] http://www.academicfoodjournal.com/archive/2012/issue1/rp77-84.pdf, 27/01/2020