Birbirinden Lezzetli 5 Zeytinyağlı Salata Tarifi

Birbirinden Lezzetli 5 Zeytinyağlı Salata Tarifi

Doyurucu, lezzetli ve faydalı… Bilen bilir, bu üç özelliği tek bir tabakta bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Fakat bu zeytinyağlı salata tarifleri, beklentinizin çok daha ötesini vadediyor!

Zeytinyağının en çok yakıştığı tarifler arasında salatalar şüphesiz ki başı çekiyor! Taptaze sebzelerin ferahlatıcı aromaları ile kusursuz bir uyum yakalayan zeytinyağı, aynı zamanda içeriğindeki faydalı bileşenlerle salataların besin değerlerini de ikiye katlıyor. Bu enfes karışımdan kısaca bahsetmek bile ağzınızı sulandırmaya yettiyse, muhtemelen siz de salata tutkunlarından birisiniz! Öyleyse bu tutkunuzu perçinleyecek birbirinden lezzetli zeytinyağlı salata tariflerini keşfetmeye ne dersiniz?

1. Zeytinyağlı Sebze Salatası

Malzemeler:

  • Brokoli (250 gram)
  • Havuç (2 adet)
  • Karnabahar (250 gram)
  • Zeytinyağı (1 çay bardağı)
  • Limon Suyu (1 adet limondan)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Karnabahar ve brokoliyi saplarından ayırın. Havuçların kabuklarını soyun. Ve tüm sebzeleri iyice yıkayın.
  • Bir tencereye su doldurarak ocağa alın.
  • Tüm sebzeleri buharda pişirme aparatının içerisine yerleştirin. Ardından aparatı tencereye yerleştirin ve üzerini kapak ile kapatın.
  • Ortalama 5 dakika buharda pişen sebzelerin yumuşaklığını kontrol ederek ocaktan alın.
  • Sebzelerin tamamını derin bir kaseye aktarın. Üzerine zeytinyağı, tuz ve limonu ekleyerek karıştırın. Salatanız hazır.

2. Zeytinyağlı Zahter (Kara Kekik) Salatası

Malzemeler:

  • Zahter (1 demet)
  • Maydanoz (Yarım demet)
  • Soğan (1 adet)
  • Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
  • Nar Ekşisi (1 tatlı kaşığı)
  • Nar Taneleri (Tercihe göre)
  • Toz Biber (1 tatlı kaşığı)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Zahter yapraklarını dallarından ayırarak derin bir kase içerisinde biriktirin.
  • Yaprakların doğal olarak sahip olduğu acı tadı kırmak için içerisine tuz ekleyerek iyice ovun.
  • Ovma işlemi sonrasında çıkan suyu süzün.
  • Kalan tüm malzemeyi zahter yapraklarının üzerine ekleyerek karıştırın. Hepsi bu kadar!

3. Zeytinyağlı Buğday Salatası

Malzemeler:

  • Buğday (2 su bardağı)
  • Kapya Biber (1 adet)
  • Taze Soğan (1 demet)
  • Kornişon Turşu (4 adet)
  • Haşlanmış Mısır Taneleri (1 su bardağı)
  • Zeytinyağı (Yarım çay bardağı)
  • Limon Suyu (1 adet limondan)
  • Nar Ekşisi (2 yemek kaşığı)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Buğdayı iyice yıkadıktan sonra tencereye alarak haşlayın.
  • Kapya biberi közleyin ve kabuklarını soyun.
  • Taze soğan, kapya biber ve kornişon turşuyu minik parçalar halinde doğrayın.
  • Haşlanan buğday soğuduktan sonra doğranan sebzeleri turşu ve mısır ile karıştırın.
  • Karışımın üzerine zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu ekleyerek salatanızı tamamlayın.

4. Zeytinyağlı Şevketi Bostan Salatası

Malzemeler:

  • Şevketi Bostan (Yarım kilo)
  • Sarımsak (2 diş)
  • Limon Suyu (1 limondan)
  • Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Şevketi bostanları güzelce yıkadıktan sonra beyaz kısımlarını bir bıçak yardımıyla ayırın.
  • Yeşil kısımları ve yakınındaki beyaz kısımları jülyen olacak şekilde doğrayın.
  • Bir tencereyi su ile doldurun. Ve doğradığınız şevketi bostanları bu tencerenin içine alarak beyaz kısımları yumuşayana kadar haşlayın.
  • Derin bir kasenin içerisine soğuk su doldurun. Haşlanan şevketi bostanları sıcak sudan alarak bu soğuk suyun içine bırakın.
  • Sarımsakları bir havan yardımıyla iyice ezin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Şevketi bostanların suyunu süzdükten sonra hazırladığınız sos ile karıştırın. Salatanızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

5. Zeytinyağlı Enginar Salatası

Malzemeler:

  • Çanak Enginar (5 adet)
  • Haşlanmış Bezelye Taneleri (1 su bardağı)
  • Haşlanmış Mısır Taneleri (4 yemek kaşığı)
  • Közlenmiş Kapya Biber (1 adet)
  • Dere Otu (Yarım demet)
  • Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
  • Limon Suyu (Yarım limondan)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Bir tencerenin içerisine su doldurun ve üzerine bir miktar limon suyu ekleyin. Ardından çanak enginarları bu suyun içerisinde haşlamaya başlayın.
  • Haşlanan enginarların suyunu süzün. Yeterince soğuduktan sonra küp küp doğrayın.
  • Dere otunu ince ince kıydıktan sonra, kapya biberleri de jülyen dilimler halinde doğrayın.
  • Tüm malzemeleri derin bir kase içerisinde bir araya getirerek karıştırın.

Afiyet olsun!


Daha yeni gönderi