Bebeklerde Banyo ve Vücut Bakımında Doğal Ürün Kullanmanın Önemi Nedir?

Bebeklerde Banyo ve Vücut Bakımında Doğal Ürün Kullanmanın Önemi Nedir?

Yeni doğmuş bebeklerin narin ciltleri pek çok ürüne karşı olumsuz tepki gösterebiliyor. Bu nedenle her ebeveyn bebekleri için en doğal içeriğe ulaşmak istiyor. Oleamea, yüzde 100 doğal ve zengin içerikli bebek bakım ürünleriyle bu konuda sizleri yalnız bırakmıyor!

Bebeklerin cildi yetişkinlere kıyasla daha ince yapılı ve hassas olduğu için kullanılan tüm ürünleri daha hızlı emiyor. Bu nedenle bebekler, ciltlerinin dokusuna uygun olmayan ürünlere karşı çabucak olumsuz reaksiyon verebiliyor. Dolayısıyla bebekler için doğal kaynaklı, kimyasal maddelerden uzak ve hassas ciltlerinde tahrişe neden olmayacak ürünler bulmak gerekiyor. Bu görev de elbette ki ebeveynlere düşüyor. 

Temiz içerikli ve bitkisel bazlı ürünler bulabilmek neyse ki düşündüğünüz kadar zor değil! Birazdan günlük yaşantınızda da yakından tanıdığınız bir üründen, zeytinyağından bahsediyor olacağız. Egeli anneler geçmişten günümüze bebek bakımında zeytinyağını tercih ediyor. Ödüllü zeytinyağı markası Oleamea ise zeytinyağlı bebek ürünleri ile ebeveynlere bu zorlu süreçte de destek oluyor.

1) Bebek Ürünlerinde Uzak Durulması Gereken İçerikler Nelerdir?

Bebek Ürünlerinde Uzak Durulması Gereken İçerikler Nelerdir?
  • Paraben
  • Sülfat
  • Propilen Glikol
  • Formaldehit
  • DEA
  • Sentetik boya
  • Parfüm
  • Sodyum lauril sülfat

İçeriğinde paraben, sülfat, propilen glikol, formaldehit, DEA, sentetik boya ve parfüm bulunan ürünler bebeklerin hassas ciltleri için uygun olmuyor. Bu zararlı kimyasallar arasında sodyum lauril sülfat da yer alıyor. Sodyum lauril sülfat, ölçülebilir miktarda etilen oksit içerebiliyor. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, etilen oksiti kanserojen bir madde olarak tanımlıyor. 

Dünyaya gözlerini yeni açmış savunmasız bir bebeğin uzun yıllar boyunca kendi kararlarını verebilmesi ne yazık ki mümkün değil. Bu nedenle bebekler için en doğru ürünleri seçmek, onların bu hayattaki koruyucusu olan ebeveynlere düşüyor. Doğal bebek ürünlerinin en büyük avantajı yukarıda sözü geçen zararlı sentetik maddeleri içermemesi oluyor.  

2) Bebeklere Neden Düzenli Bakım Yapılmalıdır? 

Bebeklere Neden Düzenli Bakım Yapılmalıdır?

Bildiğiniz ya da öğrendiğiniz üzere, bebeklerin cildi yetişkinler kadar dayanıklı değil. Peki, bu neden kaynaklanıyor olabilir? Şöyle ki bebek cildi üzerinde doğal bir koruyucu tabaka bulunmuyor. Bu da kimyasal içerikli ürünlerin bebeğin cildine doğrudan zarar vermesine neden olabiliyor. Doğal içerikli bebek bakım ürünleri cildin nem ve yağ dengesi korumaya ve cildin koruyucu tabakasının oluşum sürecini desteklemeye yardımcı olabiliyor.

3) Bebeklere Banyo Nasıl Yaptırılır?

Bebeklere Banyo Nasıl Yaptırılır?

Doğumdan sonra bebeklerin cildi mumsu bir madde olan verniks ile kaplı oluyor. Bu madde bebekleri çevredeki zararlı mikroorganizmalardan korumaya yardımcı oluyor. Bu nedenle bazı çocuk doktorları yenidoğanların ilk birkaç gün banyo yapmamasını önerebiliyor. Aynı zamanda bebeğin göbek bağı düşmeden şampuan veya sabunla yıkanması da doğru bulunmuyor.

Tüm bunları geride bıraktıktan sonra bebeklerin haftada 2 ila 3 kez yıkanması tavsiye ediliyor. Bebeklerin vücudu yumuşak bir sünger ve doğal içerikli sabun yardımıyla veya banyo köpüğüyle nazikçe masaj yapılarak yıkanabiliyor.

4) Bebeklerin Kafası Nasıl Yıkanır?

Bebeklerin Kafası Nasıl Yıkanır?

Bebeklerin kafa derisini ve varsa saçlarını bebeklere özel üretilmiş bir doğal içerikli şampuan yardımıyla haftada 1 ila 2 kez yıkamak yeterli oluyor. Başın bebek şampuanı ile nazikçe ve bastırmadan, masaj yapılarak temizlenmesi gerekiyor. Durulama işlemini bebeğin kafasını hafifçe arkaya doğru yatırarak yüzüne su ve şampuan gelmeyecek şekilde yapmak gerekiyor. 

5) Banyo Suyunun Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?

Banyo Suyunun Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin yıkanacağı suyun soğuk veya sıcak olmaması gerekiyor. Ilık su bebekler için en ideal sıcaklık oluyor. Bebekler için genellikle 36 ila 38 derece arasındaki su sıcaklığı öneriliyor. Suyun sıcaklığını ölçmek için geleneksel yöntemlere başvurup dirseğiniz ile ölçüm yapabilirsiniz. Daha kesin bir sonuç için dilerseniz termometre yardımıyla da sıcaklığı kontrol edebilirsiniz.

6) Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebekler doğdukları anda ne kadar hassas olsa da kusursuz bir cilde sahip oluyor. Bu narin ve pürüzsüz cildi korumak ise ebeveynlere düşüyor. Bebeğin cildini korumak için öncelikle güneşten uzak tutmak gerekiyor. Güneş, D vitamini açısından tüm insanlar için çok değerli olmasının yanı sıra zararlı UV ışınları nedeniyle de pek çok olumsuz etkiye yol açabiliyor. 

Özellikle yenidoğan bebeklerin ciltleri leke oluşumuna ve alerjik reaksiyonlara yatkın oluyor. Bu nedenle herhangi bir güneş koruması olmadan bebekleri güneşin altında tutmak son derece zararlı kabul ediliyor. Her bebeğin cildi kurumaya çokça meyilli olsa da bazı bebeklerin ciltleri doğuştan da kuru olabiliyor. Bu gibi durumlara karşı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içeren doğal içerikli nemlendiriciler kullanmak gerekiyor. Ayrıca parfüm veya sentetik boya içermeyen doğal vücut losyonları ile bebeğinizin cildine ihtiyaç duyduğu nemi kazandırabilirsiniz.

Siz de bebeğinize yüzde 100 doğal içerikli ürünlerle bakım yapmak istiyorsanız ödüllü zeytinyağı markası Oleamea’nın bebek bakım ürünleri ile bir an önce tanışmalısınız!

Kaynaklar:

  • Mia Armstrong, Jenna Fletcher, "8 Tips for Protecting Baby’s Skin", Healthline, 2020. (çevrimiçi)
  • Karen Gill, Jane Chertoff, "How to Give Your Newborn Baby a Bath", Healthline, 2018. (çevrimiçi)
  • Dipesh Navsaria, "Bathing Your Baby", Healthy Children, 2020. (çevrimiçi)

  • Daha eski gönderi Daha yeni gönderi