Kilo Vermek için Evde Yapabileceğiniz Egzersizler

Kilo Vermek için Evde Yapabileceğiniz Egzersizler

Herkesin yaşam şekli ve günlük hayat rutini birbirinden farklı olabilir. Gün içinde yoğun bir iş sürecinden geçen çoğu insan spora zaman ayıramamaktan şikayet eder. İş çıkış saatleri ve kişinin yorgunluğu başta olmak üzere birçok faktör dışarıda spor yapmaya engel olabilir. Ev ortamında egzersiz yaparak fit kalmanızı sağlayan çok sayıda spor yöntemi bulunuyor. Spora ilk kez başlayan ya da uzun süre önce yapmış olanlar için farklı alternatifler bulunuyor. Zorlayıcı ve etkili spor yöntemleri arayanlar için çeşitli seçenekler ve egzersiz aletleri mevcut. Bunun yanı sıra egzersiz ürünlerine ihtiyaç duymadan da etkili bir şekilde kilo verebilirsiniz. 


İşte evde sağlıklı ve başarılı bir şekilde kilo verebilmek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bazıları; 


İnperted V Pipe 

İnperted V pipe yöntemi çoğunlukla plank hareketi ile karıştırılıyor. Basit ve etkili bir şekilde kilo vermeye imkan tanıyan bu yöntem oldukça kolay. İnperted yöntemi çoğunlukla karın bölgesini harekete geçerek oradaki yağların erimesini sağlıyor. Her sporda olduğu gibi inperted v pipe yöntemini uygulamak için öncelikle matınızı almanız gerekiyor. Daha sonra mat üzerine yüz üstü yatarak işleme başlayabilirsiniz. Daha sonra ayak parmaklarınızı ve ellerinizi mat üzerinde tutarak bacakları ellere doğru çekmeniz gerekiyor. Kalçanızı kaldırarak v şeklinde kalmaya çalışın. Daha sonra ayaklarınızı kaydırarak işlemin en başına dönebilirsiniz. 30 saniye boyunca bu hareket esnasında beklemek alt karın ve gövdenin çalışmasına yardımcı oluyor. 


Crunch 

Crunch yöntemi, en temel karın hareketlerinin başında geliyor. Üstelik ev ortamında bu hareketi yapmak oldukça kolay ve keyifli. Crunch hareketi ile karın kaslarını aktif hale getirebilirsiniz. Bu hareket için mat üzerine yatın ve dizleri hafif bir şekilde bükün. Daha sonra kolları başınızın arkasına alarak vücudunuzu kaldırmak için harekete geçin. Kalkış esnasında nefes vermeyi unutmayın. Başlangıç için 2 set halinde crunch yaparak zorlanmadan alışma sağlayabilirsiniz. 

Squat 

Sıkı bir kalça denildiğinde herkesin aklına squat egzersizleri geliyor. Kalça şekillendiren bu hareket temel hareketler arasında yer alıyor. Bacakları omuz hizasında açarak squat için başlangıç yapabilirsiniz. Daha sonra sırtı dik tutarak kalçanızı dışarıya verin. Hafif bir çömelme gerçekleştirerek squata devam edin. Burada dizlerin ayak parmaklarını geçmemesine dikkat etmek gerekiyor. Dayanıklılığa bağlı olarak 10’lu şekilde 3 set biçiminde tekrar edebilirsiniz. Squat sizin için kolay ve etkili bir yöntem ise her egzersiz rutinine ekleyebilir ve set sayısını artırabilirsiniz. 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi