Ozonlanmış Zeytinyağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ozonlanmış Zeytinyağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Her insan pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olarak genç görünmeyi istiyor. Günlük yaşam şeklinize ve bakım rutinlerinize bağlı olarak vücut sağlığınız değişiklik gösteriyor. Rutin olarak tükettiğiniz pek çok şey cilt ve sağlık açısından pek çok faydayı bir arada sunuyor. Özellikle mutfakta sıklıkla kullanılan zeytinyağı cilt bakımında etkin rol oynuyor. Bitkisel yağ çeşitleri arasında yer alan ozonlanmış zeytinyağı son yıllarda oldukça popüler olan bakım yöntemlerinin başında geliyor. Saç ve cilt bakımı için gereken pek çok şey ozonlanmış zeytinyağı ile birleşiyor. 

Ozonlanmış zeytinyağı bitkisel yağlardan elde edilen ve bakım rutinlerinin başında gelen mucizelerden biri. Ozonlanmış zeytinyağı iki bitkisel malzemenin bir araya gelmesinden elde ediliyor. Buna göre gerçek doğal zeytinyağının üzerine bir miktar ozon yağı ekleniyor. İki mucize karışım bir araya geldiğinde saç ve cilt sağlığı için efsanevi etkiler ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda içeriğindeki yüksek antioksidan desteği ile birçok saç ve cilt sorununun zamanla ortadan kalkmasını sağlıyor. 

Ozonlu zeytinyağı içeriği ve yapılma yöntemi ile insan sağlığı için gereken  pek çok şeyi bünyesinde barındırıyor. Genel olarak ozonlanmış zeytinyağı hangi faydaları sunuyor diyorsanız işte cevabı; 

  • Vücutta meydana gelen iltihaplanmaların  daha kısa sürede iyileşmesini sağlıyor.
  • Güneş yanıklarının tedavisinde ve hızlı bir şekilde iyileşmesinde ozonlanmış zeytinyağı etkin rol oynuyor. 
  • Doğada meydana gelen böcek ısırığı, sinek ısırığı gibi sorunlardan kaynaklanan kızarıkları alıyor. 
  • Ağız içinde oluşan aft, uçuk gibi virüs kaynaklı yaraların hızla iyileşmesi için gereken desteği sağlıyor. 
  • Ozonlu zeytinyağı, cildin nemlenmesini sağlayarak kuruluk problemini ortadan kaldırıyor.  
  • Ozonlu zeytinyağını düzenli kullanarak hücrelerin canlanmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Saçta  zaman zaman oluşan kepek gibi problemleri gidermek için ozonlu zeytinyağı etkili bir alternatif oluyor. 
  • Saçların parlaması ve uzaması için gereken pek çok şey ozonlu zeytinyağında yer alıyor.         

Ozonlanmış Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

Ozonlu zeytinyağı, cilt ve saç sağlığı için sıklıkla kullanılan ürünlerden biri. Beslenme yolu ile tüketilmeyen ozonlu zeytinyağı farklı kullanım şekilleri ile karşınıza çıkıyor. Direk olarak cilde uygulanan ozonlanmış zeytinyağı düzenli kullanımlarda etkisini zamanla gösteriyor. Ozonlanmış zeytinyağını kullanmadan önce cilt temizliği ve makyaj parçaları ortadan kaldırılmalıdır. Son olarak tonik ile temizleyerek cildin daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Parmağınıza bir miktar ozonlanmış zeytinyağı dökerek masaj yapabilirsiniz. Masaj sayesinde kan dolaşımı arttığı için yağın etkisi de artıyor. Düzenli kullanarak cilt bakımında ozonlanmış zeytinyağı desteğine başvurabilirsiniz.

Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Naturel Zeytinyağı

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi