Portakal Kabuğu ve Zeytinyağı ile Mum Yapımı

Portakal Kabuğu ve Zeytinyağı ile Mum Yapımı

Kış aylarının vazgeçilmezi olan portakal meyvesi ve geniş kullanım alanı ile tüm dikkatleri üzerine çeker. Meyvesini yediğiniz portakaldan birçok farklı ürün yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Portakal kabuğunu başka malzemelerle birleştiren tarifler sayesinde birçok ürünü doğal bir şekilde yapmanız mümkün. 

Genelde portakal kabuğu zeytinyağı ile birleşerek mum yapımında kullanılır. Hoş ve doğal kokulu portakal kabuğunu kullanarak aromatik bir mum elde edebilirsiniz. Ev ortamındaki basit malzemelerle hızlı ve kolay bir şekilde mum yapmanız mümkün. Portakal kabuğunun sert yapısını doğal zeytinyağı ile bir araya getirebilirsiniz. Bu sayede portakal kabuğu yandıkça eşsiz aroma ve kokunun bulunduğunuz ortama yayıldığına şahit olabilirsiniz. 

Portakal kabuğunun kendine has kokusunu zeytinyağının doğallığı ile birleştirebilirsiniz. Özellikle mevsiminde yapılan portakal kabuğu ile çok daha hoş kokulu bir parfüm yapabilirsiniz. Portakal kabuğunun kokusunu ve loş ışığını dilediğiniz ortama taşıyabilirsiniz. 

İşte portakal kabuğu ve zeytinyağı ile mum nasıl yapılır sorusunun cevabı; 

Portakal Kabuğu ve Zeytinyağı ile Mum Yapımı İçin Malzemeler: 


1 adet portakal ( mum sayısına göre artırılabilir) 

Bir miktar zeytinyağı ( bir mum için 2 yemek kaşığı idealdir)


Portakal Kabuğu ve Zeytinyağı ile Mum Yapılışı: 


Portakal kabuğunda mum yapmak için yukarıdaki malzemeleri temin  ederek işleme başlayabilirsiniz. İlk olarak portakalı yıkayıp peçete ile kurulayın. Daha sonra portakalın ortasına yakın bir nokta belirleyerek ikiye kesebilirsiniz. Bu noktada portakalı keserken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü portakalın kök kısmını ilerde kullanmanız gerekecek. 

Meyveyi soyarken ortadaki kök kısmın kalmasına dikkat edin. İçerisindeki meyveyi çıkardıktan sonra kalan kök kısmını fitil olarak kullanacağınız için sorunsuz bir şekilde çıkarmanız gerekir. Bunun için keskin bir bıçak kullanarak ortadan bir halka çizgi açıp kolayca çıkarabilirsiniz. 

Elinizde kalan içi oyulmuş portakal kabuğunu bir kenara alarak mum yapımına geçebilirsiniz. Bunun için oyduğunuz portakal kabuğunun içine yeteri kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu noktada içerisine koyacağınız zeytinyağı miktarı elinizdeki portakala göre değişiklik gösterebilir. Tutma mesafesi bırakmak için zeytinyağını son kısma kadar doldurmamanızda fayda  var. 

Portakalın içine zeytinyağı koyarken fitil olarak kullanacağınız kök kısmı ayak tutmayı unutmayın. Daha sonra mumunuzu dekoratif hale getirmek için üzerini kapatabilirsiniz. Bunun için portakaldan çıkardığınız kabuklardan yardım alabilirsiniz. Özellikle başta kestiğiniz alt kısım mumunuzu harika bir kapak olabilir. Bu kabuğa dilediğiniz gibi şekil vererek daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Altıgen ya da üçgen bir şekilde keserek mumunuzun daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Artık mumunuzu hazır, fitilini yakarak loş bir ışık yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda ateşle birlikte bulunduğunuz ortama yayılan portakal kokusu ile mest olabilirsiniz.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi