Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

 

Brüksel lahanasının tadını çıkarmanın en lezzetli yolu bu tariften geçiyor. Evlerimizde pişirmeye çok da alışık olmadığımız zeytinyağlı brüksel lahanasını denemeden geçmeyin. Yapılışı kolay ve içeriği açısından çok da sağlıklı olan bu tarifi denemek isteyeceğinizden eminim.

Zeytinyağının bir yemeğin tadını, kokusunu hatta bazı durumlarda rengini bile arttırma gücüne sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Neredeyse bu eşsiz yağ ile yapılan bütün yemeklerin, mükemmel bir tamamlayıcısı olmuştur.

Lahana ailesinden olan brüksel lahanası, içerisinde birçok önemli vitamin barındırır. En can alıcı özelliğinden biri de içerisinde yüksek miktarda bulundurduğu C vitaminidir. En çok göz ardı ettiğimiz K vitaminini de içerisinde bulundurarak kemiklerimizin güçlenmesinde katkıda bulunur. Daha birçok faydası bulunan bu mucizevi besini lezzetli hale getirmenin yolunu gelin hep birlikte öğrenelim.


Zeytinyağlı Brüksel Lahanası İçin Tarifi

Malzemeler:

25 adet brüksel lahanası
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
Yarım taze sıkılmış limon suyu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker ya da 1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak sıcak su


Yapılışı:

Brüksel lahanalarını güzelce yıkayın. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra suyunu süzmek için süzgecin içerisinde bırakın. Sert kısımlarından ayırmak için kök kısımlarını temizleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince halka şeklinde dilimleyin. Ufak ufak doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız domatesleri ve brüksel lahanasını ilave edin. Daha sonra limon suyu, tuz ve şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın. Son olarak 5 bardak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kısık ateşte kaynatma işlemine devam edin. 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Yapacağınız bu tarifin püf noktalarında biri de seçeceğiniz brüksel lahanasının taze olmasına dikkat etmeniz gerektiğidir. Marketteyken, dışta kalan yaprakları sararmamış yeşil ve canlı olan brüksel lahanasını tercih etmelisiniz. Onlara dokunun ve yumuşak olmadıklarından emin olun. Küçük olan brüksel lahanası genelde daha tatlıdır.

Zeytinyağlı Somonlu Kremalı Makarna

Her yemeğin yanına çok yakışan somonlu kremalı makarna, şimdi de zeytinyağlı brüksel lahanasını tamamlamaya geliyor! Üstelik somonu ve bol kreması ile birlikte bu iki lezzet birbirine çok yakışacak! Brüksel lahanası ile birlikte hazırlayacağınız bu tarifin detaylarını inceleyelim.


Malzemeler:

250 gr somon
Yarım paket makarna
1 paket krema
1 çay kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı limon
Yarım limon kabuğu rendesi
Kırmızı pul biberi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

Derin bir tencerenin içerisinde makarnayı haşlayın. 5 yemek kaşığı zeytinyağını eklediğiniz tavada, somonu ekleyip kızartın. 1 paket kremayı, baharatları ve limonu ekledikten sonra 3 -4 dakika daha pişmeye bırakın. Son olarak da hazırladığınız kremalı sosu ve makarnayı kızartmış olduğunuz somon ile karıştırıp zeytinyağlı brüksel lahanasının yanına servis edin.

Brüksel lahanasını herkes sevmeyebilir; fakat bu birbirine yakışan iki bol zeytinyağlı tarifle bu sağlıklı sebzeye doyamayacaksınız!

 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi