Zeytinyağlı İncir Kürü

zeytinyağlı incir kürü

Zeytinyağı ve incirin vücudumuz için ayrı ayrı faydaları olduğu bilinmektedir. Bu iki besin kendi başlarına ayrı ayrı güçler oluşturur; fakat karıştırıldığı zaman mucizevi çareler doğurabilir. 

Güzel ve parlak  bir cilde sahip olabilmenin yolu, yalnızca kullandığınız kozmetik ürünlerle değil, vücudunuz için gerekli besinleri alarak da mümkün olabileceğini düşündünüz mü? Buna inanarak yediklerinize daha dikkat edebilirsiniz. İncir yemekten zevk alıyorsanız bu kürü mutlaka denemelisiniz. En azından hayatınıza yeni giren sağlıklı bir atıştırmalık ve ekstra güzellik için katkı sağlayan bir besin olacaktır.

Zeytinyağlı İncir Kürü Nasıl Hazırlanır?

  • Yaklaşık 10 adet kuru inciri küçük küçük doğrayın.
  • Cam bir kavanozun içerisine bu incirleri yerleştirin ve incirlerin üzerine gelene kadar zeytinyağını ekleyin.
  • 1 gün boyunca karanlık bir odada bekletin.
Kürünüz artık hazır!

Zeytinyağlı İncir Kürü Nasıl Tüketilir?

1 gün boyunca kavanozda beklettiğiniz zeytinyağlı incir kürünü, sabah aç karnına bir tatlı kaşığını doldurarak tüketebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz kavanozdaki incirler ve zeytinyağı bitene kadar her gün tüketebilirsiniz. 

Zeytinyağlı incir kürünün birkaç faydasından bahsedelim;

Kısırlık Tedavisi

Hem kadın hem de erkek tarafından düzenli olarak tüketildiği zaman doğurganlığı arttırmaya katkı sağladığı biliniyor. İçerdiği demir sayesinde bu süreçte yardımcı besin olabilir.

Sindirim Sorunları

Sık sık kabızlık sorunu yaşıyorsanız bu kür, kabızlık sorununa iyi gelir. Her sabah aç karnına tüketeceğiniz zeytinyağında bir adet kuru inciri, tükettikten birkaç saat sonra etkisini hissedebilirsiniz. Ayrıca sabahları bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin.

Cildinizi Canlandırın

Cildimizin ışıldaması için gerekli olan E ve C vitamini içerisinde bulunduran bu iki besinin birleştiği karışımı düzenli olarak kullanmak, cildinize iyi gelecektir.

Hafızanızı Güçlendirin

B2 vitaminini içeren kuru incir, zeytinyağı ile birleşince hafıza ve sinir sisteminin güçlenmesinde katkıda bulunur. 

Kuru İncirin Faydaları

İçerdiği lif sayesinde oldukça zengin olan incir, kuru halde tüketildiği zaman lif bakımından daha da zenginleşir. Özellikle kuru incirin içerdiği demir, kansızlık sorunu yaşayıp her mevsim üşümekten şikayet edenler için iyi bir besin olabilir.

İster atıştırmalık olarak tercih edin isterseniz de en sevdiğiniz tariflere ekleyip tadına bakın! Her ne şekilde denerseniz deneyin, kuru incir her zaman mükemmel bir besin kaynağı olacaktır.

Doğanın Mucizesi Olan Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağı, zeytinlerden elde edilen doğal bir yağdır. Zeytinyağının karaciğerin temizlenmesinde ve karaciğerin fonksiyonlarının artmasında yardımcı olan bir besindir. Sindirim sistemimizin düzenlenmesi ve bağırsaklarımızın düzenli çalışması için etkili olan antioksidan içerir. Saç bakımı için de faydası bulunur. Zaten almış olduğumuz kozmetik ürünlerin birçoğunun içerisinde zeytinyağı olduğunu biliyoruz. Cildimiz için birçok faydası olduğu düşünülen zeytinyağını, düzenli olarak kullanmak cildimize iyi gelebilir. Günde bir miktar zeytinyağı tüketmek stresinizi azaltabilir. Daha birçok faydası bulunan bu besini evimizden eksik etmemeliyiz. 

Kuru incir ve zeytinyağının faydalarına baktığımız zaman, bu iki besini birbirine karıştırarak tüketmek sağlığımız açısından iyi bir besin kaynağı olabilir.

Zeytinyağlı İncir kürü hazırlamak için Oleamea zeytinyağlarını kullanabilirsiniz.

Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Naturel Zeytinyağı

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi