Zeytinyağı ile Saç Bakımı Tüyoları

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Tüyoları

Düzenli saç bakımı, kusursuz görünen saçlar için şüphesiz en önemli etken! Fakat hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları, kimyasal ve ısıl işlemler gibi pek çok faktör saçın canlılığını yitirmesine sebep olabiliyor. 

 ¨Saça zeytinyağı sürmek doğru mu?¨ ya da ¨Zeytinyağı saçı gürleştirir mi?¨ gibi sorular geldiğini tahmin edebiliyoruz.

Saça bakımı yapmak için başvurulan birtakım yanlış yöntemler ise beklenenin aksine saçların çok daha fazla yıpranmasına yol açabiliyor. Tüm bu problemlerin önüne geçmek için ilk ve en önemli adım olarak, tercih edilen saç bakım ürünlerinin içeriğine dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de doğal içerikli ürünlere yönelmek bu konuda büyük oranda avantaj sağlıyor. Tamamen doğal bir alternatif arayanlar için ise zeytinyağı oldukça güçlü bir seçenek!

1. Zeytinyağı Nedir? Ne İşe Yarar?

Faydalı beslenme konusunda büyük bir yeri olan zeytinyağı, sadece gıda olarak alınabilen değil; cilt ve saç bakımında kullanıldığında da olumlu sonuçlar veren bir yağ olarak öne çıkıyor. Yüksek antioksidan özelliğe sahip olan zeytinyağının içeriğindeki E vitaminleri, saçların uzama sürecine katkıda bulunuyor. Buna ek olarak demir, bakır, kükürt, fosfor, potasyum ve magnezyum minerallerini de içeren zeytinyağı, saç derisinin beslenmesi konusunda da güçlü bir destek sağlıyor.

2. Zeytinyağı ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

zeytinyağı ile saç bakımı

2.1. Saçı Bakıma Hazırlama

Zeytinyağı ile gerçekleştirilen saç bakımından maksimum verim elde edebilmek için uygulama sırasını doğru şekilde belirlemek gerekiyor. Tüm adımlar tamamlandığında ise zeytinyağının saçtaki etkileri hemen görülebiliyor!

Zeytinyağının saçlara eşit şekilde dağılabilmesi için bakıma başlamadan önce saçları mutlaka taramak gerekiyor. Üstelik bu işlem, dolaşımı hızlandırması sebebiyle saç bakımından çok daha fazla verim alınabilmesini sağlıyor!

2.2. Zeytinyağı ile Saç Bakımı

Her ne kadar doğal bir ürün olsa da beklenenin aksi bir sonuçla karşılaşmamak adına, saç bakımında kullanılan zeytinyağı miktarının doğru şekilde ayarlanması büyük bir önem taşıyor. Bu doğrultuda nemlendirmek istenilen bölgenin büyüklüğüne göre bir ila beş yemek kaşığı zeytinyağı kullanımı, en ideal miktarı oluşturuyor. 

Ayrıca, etkili sonuçlar için uygulama şeklinin de saç tipine uygun şekilde belirlenmesi gerekiyor. Kuru saç tipine sahip kişilerin zeytinyağını önce saç diplerine, ardından ise saç uçlarına uygulaması ideal bir bakım sağlıyor. Yağlı saç tipine sahip olanların ise saç diplerine zeytinyağı uygulaması istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor.

2.3. Bakımdan Sonra Bekletme

Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor. Bekleme süresi boyunca zeytinyağının içeriğinde bulunan faydalı bileşenler saç dokusuna işliyor. Ve böylece saçlar çok daha esnek bir görünüm kazanıyor.

2.4. Saçı Zeytinyağından Arındırma

Bekleme süresi sona erdiğinde ilk olarak saçların taranması gerekiyor. Sonrasında ise şampuan uygulamasına geçiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken detay, saçlara hiç su değdirmeden önce şampuanlanması oluyor. Böylece saçlar, zeytinyağından çok daha kolay bir şekilde arındırılabiliyor. Şampuanın ardından ise saçların durulanması ile bakım tamamlanmış oluyor! Zeytinyağı bakımı, saçın ihtiyacına göre haftada bir ya da iki kez uygulanabiliyor.

3. Saç Bakımı için Zeytinyağı Hangi Yağlarla Karıştırılabilir?

Zeytinyağı, içeriğindeki güçlü bileşenler sayesinde saç bakımı konusunda tek başına dahi yeterli olabiliyor. Fakat tercihe göre farklı taşıyıcı yağ türleri ile bir arada da kullanılabiliyor. Zeytinyağı ile birlikte saç bakımında kullanıma uygun yağları kısaca şu şekilde sıralamak mümkün.

  • Hindistan Cevizi Yağı: Saçları parlak ve nemli bir görünüme kavuşturmanın yanı sıra, uzama süreçlerine de destek oluyor.
  • Argan Yağı: Saçlarda çok daha güçlü ve onarılmış bir görünüm sağlıyor.
  • Hint Yağı: Kuru saç tiplerine uygun yapısı sayesinde saçların nemli bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Böylece koparak dökülmelerin de önüne geçiyor.
  • Tatlı Badem Yağı: Saç diplerinde yumuşak bir his yaratan badem yağı, saçların uzama sürecini desteklemek adına da etkili bir çözüm sunuyor.

 

Siz de olduğundan çok daha canlı ve dolgun görünen saçlara kavuşmak için doğal sızma zeytinyağına bir şans vermeye ne dersiniz?


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi