Zeytinyağlı Vegan Lezzetler

Zeytinyağlı Vegan Tarifler

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz mide dostu zeytinyağlılar Türk mutfağında oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Zeytinyağlı yemeklerin zengin besin değerleri ile kalp sağlığımızı ve mental sağlığımızı korumaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Günümüzde et üretiminin insan ve doğa üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin belirmesiyle vegan lezzetlerin ve vegan konseptli restoranların yaygınlaşmasını sağladı. İşte naturel sızma zeytinyağı ile yapabileceğiniz sofralarınızı süsleyecek vegan tarifler;

Vegan Köfte Tarifi

Vegan Köfte Tarifi İçin Malzemeler:

1 su bardağı kinoa (haşlanmış)
Yarım karnabahar
1,5 su bardağı nohut (haşlanmış)
Yarım su bardağı maydanoz
Yarım su bardağı taze soğan
Yarım su bardağı kişniş
4 yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı
1 buçuk tatlı kaşığı kimyon tozu
1 ya da 2 diş sarımsak
1 buçuk su bardağı yulaf ezmesi
1’er çay kaşığı tuz, kırmızı biber, karabiber

Hazırlanış :

Almış olduğunuz karnabaharı küçük taneler haline gelinceye kadar blenderdan geçiriniz. Blenderdan geçirdiğiniz karnabaharı bir kaba koyarak üzerine haşladığınız kinoayı ve nohutu ekleyin. Ardından ince bir şekilde doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak, kişniş ve naturel sızma zeytinyağınızı ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra iyice karıştırın. Karışımınızın iyice birbirine geçtiğinden ve tanelerinden arındığından emin olun. Yulafları un haline gelene kadar blenderdan geçirin ve köfte harcına ekleyin. Hazırlamış olduğunuz köfte harcına elinizle şekil verin. Yarım su bardağı naturel sızma zeytinyağınızı tavaya ekleyerek köftelerinizi kızartın. Yaklaşık iki-üç dakika sonra vegan köfteleriniz hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Falafel Tarifi

Vegan lezzetler deyince aklımıza falafel gelmeden olmaz. Veganların da afiyetle tüketebileceği bir lezzet olan falafel, Lübnan mutfağından bir lezzettir. Tadını en çok nohuttan almakta olan falafel, son zamanlarda oldukça fazla restoran tarafından tercih edilmektedir.

Falafel İçin Malzemeler:

Bir gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı nohut
Bir gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı kuru bakla
1/6 soğan
1 sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 er çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber
Birkaç yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı

Hazırlanış:

Bir gece önceden bol suda beklettiğiniz nohutları ve baklaları geniş bir kaba alın. İyice karıştırdıktan sonra blendera alın ve tüm malzemeler ile birlikte un kıvamına gelecek şekilde karıştırmaya devam edin. Hamur kıvamına geldikten sonra eliniz ile yuvarlak bir şekil verin. 1 su bardağı natürel sızma zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırlamış olduğunuz falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartmaya devam edin. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak falafelleriniz hazır! Afiyet olsun.

Sizler de çeşitli vegan tarifleri denerken sağlıklı bir natürel sızma zeytinyağı tercih etmek isterseniz Oleamea’dan kolayca sipariş verebilirsiniz.

Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Naturel Zeytinyağı

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi