Zeytin ağacının bereketi sayılan zeytinyağı, sadece bizim kültürümüzde değil bütün dünya kültürlerinde oldukça popüler ve fazla tüketilen bir üründür. Sağlıklı ve düzenli beslenme programları genel olarak insanları zeytinyağı tüketimine teşvik ediyor. Bu nedenle doğal ve sağlıklı olması tüketim sayısını daha da artırıyor. Zeytinyağının lezzeti tartışılmaz, ancak bu lezzeti geliştirmek ve ufak dokunuşlar ile tatlandırmak sizin elinizde. Evinizde kolaylıkla aromatik yağlar hazırlayabilir, gerek yemeklerinizde gerek marinasyon işleminde gerekse yemeklerin son dokunuşu olarak bu yağları kullanabilir ve hazırladığınız yemeklerin lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Acının Lezzeti Kırmızı Biberli Zeytinyağı
Cam şişeye boşalttığınız doğal zeytinyağının içine kırmızı acı biberleri yarım yarım kesip koyarak ve 2 yemek kaşığı pul biber ekleyerek bu aromatik yağı elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz yağı 2-3 gün bekletip kullanırsanız bütün elementlerin tatlarının daha çok özdeşleştiğini göreceksiniz. Hafif acı tat vermek istediğiniz mezelerin üzerinde hazırladığınız yağı kullanabilirsiniz.
Salatanın son dokunuşu: Limonlu Zeytinyağı
500 ml lik bir zeytinyağına 1 adet limonu sıkarak hazırlanan bu yağı özellikle salataları ve risottoları lezzetlendirmek için kesinlikle mutfağınızın bir köşesinde bulundurmalısınız.
Bol Şifalı Sarımsaklı Zeytinyağı
Sarımsakları rendeleyerek veya bütün olarak zeytinyağ şişesine koyun ve 2-3 gün bekletin. Bu yağ özellikle marinasyon işlemi için uygun bir aromatik yağdır. Dilerseniz balıklarda da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda hem sarımsak hemde zeytinyağının şifasınıda kolaylıkla birleştirmiş olacaksınız.
Kırmızı Etin Ekürisi Biberiyeli Zeytinyağı
Biberiyeli zeytinyağı özellikle et yemeklerinde daha çok tercih edilir. Sadece 2 dal biberiyeyi zeytinyağı şişesinin içine koyup 2 gün bekleterek yağınızı lezzetlendirebilir ve kırmızı et kullanımı yanında tavuklu yemeklerinizde de eşsiz tatlar yaratabilirsiniz.
Tatlı Lezzet ; Ahududulu Zeytinyağı
Tatlılarda da zeytinyağı kullanımı oldukça yaygın. Evde kendi yapacağınız bu aromatik yağ ile herkesin sizden tarif soracağı o güzel tatlıların gizli tarifinizi oluşturabilirsiniz. Ahududuları zeytinyağı şişesinin içine koyup bekleterek kırmızı renkli bu yağı 2 gün içerisinde elde edebilirsiniz.
Akdeniz Büyüsü; Kekikli Zeytinyağı
Kekikle zeytinyağının uyumu tartışılmaz. 4 dal taze kekiği 500 ml lik zeytinyağ şişesine ekleyerek etlerde, tavuklarda ve salatalarda kullanılacak lezzetli bir aromatik yağ elde edersiniz.
Defneli Zeytinyağı
Balık yapımında defne yaprağı kullanımı dünya mutfaklarında da oldukça yaygındır. Zeytinyağının içine 5 adet defne yaprağı ve 1 parça limon ekleyebilirsiniz. 2 gün beklettiğiniz bu yağ defne yaprağının tadını iyice özümseyecek ve yemeklerinize farklı tatlar katacak.
Evde aromatik zeytinyağı yapmak istiyorsanız önerimiz naturel sızma zeytinyağ kullanmanız. https://oleamea.com.tr/ sitesi üzerinden dilediğiniz zeytinyağını seçip anında sipariş verebilirsiniz. Siz de Oleamea zeytinyağlarını tercih ederek kendi sağlığınız için iyi bir adım atabileceğiniz gibi sevdiklerinize de sağlıklı ve lezzetli bir hediye verebilirsiniz.