Zeytinyağı ve Limonun Zayıflamaya Etkisi Nedir?

Zeytinyağı ve Limonun Zayıflamaya Etkisi Nedir?

Günlük beslenmede önemli bir yer tutan zeytinyağı ve limonun zayıflamaya nasıl bir etkisi olabilir? Birlikte bakalım!

Hedef odaklı beslenen ve zayıflamak isteyen pek çok kişi, süreci hızlandırmak adına neler yapabileceğine dair araştırmalara koyuluyor. Bu aşamada kişilerin karşısına, etkili formüller adı altında birbirinden değerli yağ ve gıdalar çıkabiliyor. Bunların en bilinenleri arasında ise zeytinyağı ve limon bulunuyor. Bu amaçla tek başına tüketim önerileri söz konusu olabildiği gibi, zeytinyağı ve limon kürü yaparak da zayıflamada etki sağlanabileceği söyleniyor. Peki, gerçekte zeytinyağı ve limonun zayıflamaya etkisi nedir? Bu sorulara yanıt aramak için önce, faydalarıyla sıkça anılan bu iki gıdadan bahsedelim!

Zeytinyağı

Zeytinyağı, sağlıklı beslenmeye özen gösteren herkeste olduğu gibi hedef odaklı beslenenlerin öğünlerinde de sıklıkla yer alıyor. Zeytinyağının içerisinde yer alan oleik asidin, kardiyovasküler sistemin ideal işleyişini korumaya yardımcı olduğu biliniyor. Sadece bu bile, zeytinyağının faydaları ile eşsiz bir besin olmasına yetiyor. Peki, zeytinyağının zayıflamaya nasıl bir etkisi bulunuyor olabilir?

Zeytinyağının zayıflamaya yardımcı besinler arasında gösterilmesinin sebebini, içerisindeki tekli doymamış yağ asitleri oluşturuyor. Zeytinyağında yüzde 77 oranında bulunan tekli doymamış yağ asitlerinin metabolizma hızı üzerinde etkili olabileceği söyleniyor. Fakat zeytinyağının zayıflamaya tek başına olumlu etkisi olduğuna dair bilimsel bir kanıt henüz bulunmuyor.

Editörün Notu: Organik ve natürel sızma çeşitleriyle pek çok yemek ve salata çeşidinde kullanabileceğiniz Oleamea zeytinyağları, yüksek besin değerinin yanı sıra kokusu ve lezzetiyle de sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hemen keşfetmeye ne dersiniz?

Limon

Limon da hedef odaklı beslenme programlarının olmazsa olmaz meyvelerinden biri. C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, suyunun sıkılıp içeceklere ve salatalara eklenmesiyle sıklıkla tüketiliyor. Bunun yanı sıra limonun bulunduğu pek çok zayıflama kürü de bulunuyor. Peki, bunlar zayıflama konusunda gerçekten işe yarıyor mu dersiniz?

Limonun zayıflamaya yardımcı bir besin olarak görülmesinin en önemli sebebini, limon suyunun metabolizma üzerinde hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğu düşüncesi oluşturuyor. Düşük kaloriye sahip olan limon suyunun, bu amaçla tüketimi söz konusu olabiliyor. Hedef odaklı beslenmede içecek ve yiyeceklerin içine eklenmesiyle dolaylı bir etki sağlayabilecek olan limonun, bunlar dışında zayıflamaya doğrudan katkısı bulunmuyor.

Zeytinyağı ve Limon Kürü Zayıflatır mı?

Zeytinyağı ve limon kürü ile zayıflamak, günlük beslenmeye de özen gösterilmediği müddetçe tek başına tüketilmesi halinde doğrudan mümkün olmuyor. Zeytinyağı, başta da belirttiğimiz üzere, sağlıklı ve hedef odaklı beslenmeye dikkat eden kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. En yüksek besin değerine sahip yağ alternatiflerinden biri olması, bu tercihin önemli sebeplerinden birini oluşturuyor. Aynı zamanda A, D, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, fosfor, magnezyum, kükürt, demir, potasyum ve bakır minerallerinden de zengin olması ile diyet ve spor yapan kişilerin tercihlerinden biri oluyor.

Limon ise içeriğindeki C ve B6 vitaminlerinin yanı sıra potasyum minerali ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonlarını destekleme yardımcı oluyor. Özetle, zeytinyağı ve limon karışımları vücuttaki yağ oranının azaltılmasına doğrudan değil, dolaylı olarak katkı sağlayabiliyor. Sağlıklı beslenme ve spor ile desteklenen bir zayıflama sürecinde, zeytinyağı da limon da güçlü bileşenleri sayesinde süreci destekleyen iki değerli besin oluyor. Ancak unutmayın; hedeflerinize giden yolda, hiçbir zaman kendinizi edilgen konumda tutmamalı ve dışarıdan alacağınız tek bir çözüme bel bağlamamalısınız.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi