Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlılar kültürümüzün en vazgeçilmez lezzetleridir. Bütün yemeklerimizde kullanabileceğimiz zeytinyağının şifasını, faydalarını saymakla bitiremeyiz. Karaciğerin temizlemekte, sindirimi kolaylaştırmak, cildi güzelleştirmek ve kemikleri güçlendirmek için büyük rol oynayan bu mucizevi bitkisel yağ hayatınızın olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Hayatımızda bu kadar önemli bir konuma sahip olan zeytinyağını alırken de dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Özellikle sağlığınız için kullanacağınız zeytinyağının ‘’doğal zeytinyağı’’ olmasına dikkat etmelisiniz. İçinde katkı maddesi içeren zeytinyağları sağlığınıza yarardan çok zarar verebilir. Kültürümüzde de en çok kullanılan besinlerinden biri olan zeytinyağı ile hem kendi sağlığınıza hem de sevdiklerinizin sağlığına katkıda bulunacak lezzetler yapabilirsiniz. Şimdi gelelim en popüler zeytinyağlılarımızdan birinin tarifine ; Zeytinyağlı Enginar. Enginarda zeytinyağı kadar sağlıklı bir besindir. Sindirimi düzenlediği gibi kötü kolesterolün düşürülmesinde de büyük rol oynar. Aynı zamanda kilo verme sürecini de destekleyerek formunuzu ve sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. 


Zeytinyağlı Enginar Tarifi 

  • ½ su bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet patates 
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 2 adet havuç 
  • 6 adet ayıklanmış enginar 
  • 1/2 su bardağı limon suyu 
  • 1 su bardağı 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz 

Hazırlanışı : 

İlk olarak sap ve yapraklarından ayırdığımız enginarları limonlu suda bekletmek için derin bir kaba yerleştiriyoruz. Daha sonra küp küp doğranmış soğanları ½ su bardağı zeytinyağı ile birlikte soğanların rengi pembeye dönene kadar kavuruyoruz. Ardından daha önceden haşladığımız küp küp doğranmış havuç ve patateslerimizi ekleyerek 2-3 dakika boyunca kavuruyoruz. 1 su bardağı bezelyeyi de patates soğan ve havuçların yanına ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Enginarları geniş bir tencereye dizdikten sonra enginarları pişirirken kullanılacak sosu hazırlamak için ½ su bardağı limonu, 1 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve bir tutam tuzu karıştırarak tenceremize ekliyoruz ve kapağını kapatarak enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Son olarak enginarlarınızı dışarıda beklettikten sonra sofraya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. 

 

Püf Noktalar; 

  • Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletmeniz çok önemli. 
  • Doğal zeytinyağı kullanmak yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır. 

Sofralarınıza lezzet katacak bu tarifi uygulamak ve bu tarifin başrollerinden biri olan doğal zeytinyağına sahip olmak için https://oleamea.com.tr/ yi ziyaret edebilir ve kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi