Zeytinyağlı Yumuşacık Vegan Kek

Zeytinyağlı Yumuşacık Vegan Kek

Vegan yaşam tarzını benimseyenlerin ve vega ülkeden ülkeye büyük değişiklik gösteriyor. Ne yazık ki Türkiye’de vejetaryenler bile dışarıda yiyecek bir şey zor buluyorken veganların hali epey bir güç. Ancak her geçen yıl artan vegan sayısı konu hakkındaki bilinci de yükseltiyor. Henüz Almanya, İngiltere kadar olmasa da Türkiye’de de vegan kafeler açılıyor. Zeytinyağının faydaları ise saymakla bitmez. Doğanın mucizesi zeytinyağı karaciğeri temizler, sindirimi düzenler, metabolizmayı hızlandırır, kemikleri güçlendirir, cildi korur ve kan basıncını düzenler. O zaman gelin zeytinyağlı yumuşacık vegan kekimizin tariflerine bakalım.

Ayva reçelli kek tarifi

Çok güzel bir kek tarifiyle karşınızdayız. Ayva reçelli vegan keki siz de çok beğeneceksiniz. Bildiğiniz gibi vegan kekin içinde süt yok, yumurta yok ama buna rağmen yine de yumuşacık oluyor. Geçelim malzemelere;

  • 2 bardak ayva reçeli
  • 2 poşet karbonat
  • Birkaç damla taze sıkılmış limon suyu
  • 2 bardak su
  • 1 bardak seker
  • ½ bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 bardak ceviz (küçük parçalara bölün)
  • 3 bardak un 

Yapılışı:

Öncelikle bir kâseye ayva reçelini dökün. Karbonata limon suyunu ekleyip reçelle karıştırın. Ardından suyu, şekeri, zeytinyağını, tarçıni ve cevizi ekleyip yine güzelce karıştırın. Üç bardak unu yavaş yavaş ekleyin. Kıvama göre un miktarı değişecektir. 190 dereceye ayarlanmış ve 10 dakika ısıtılmış fırına koyun. Kırk beş dakika boyunca pişirin. Burada kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanı  

Kakaolu kek tarifi

Kakaolu vegan kek tarifi; içerisinde süt, yumurta ve tereyağı bulunmayan, vegan beslenmeye uygun, yapımı oldukça pratik bir kek tarifi. Kakaolu kekimiz de birçok kişinin hayalindeki kek. Yaklaşık 10 dakikada hazırlanıyor, ince bir kek olduğu için pişmesi de çok uzun sürmüyor. Kekin kalınlığı en fazla iki parmaktır, çok kalın bir kek değil. Neden kekin kabarmadığını düşünmeyin. Hamur miktarı da zaten az, ne kadar çok kabarsa da çok kalın olmaz. Ama dilerseniz malzemeleri orantılı olarak artırarak miktarını da artırabilirsiniz.

  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri,
  • 3,5 yemek kaşığı kakao,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 5,5 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Yarım portakal,
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su.

Portakal sadece aroma vermek için kullanılmış gibi görünse de tarifte kabartıcı olarak karbonat kullanılıyor. Karbonatın aktifleşmesi için asidik bir madde ile karışması gerekiyor. Bu tarifteki asidik madde de portakal suyu. Portakal suyunu çıkarttığınız takdirde yerine 1-2 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi