Bebek Pişik Kreminin Özellikleri Nelerdir? Ne Zaman Kullanılır?

Bebek Pişik Kreminin Özellikleri Nelerdir? Ne Zaman Kullanılır?

Bebeklerde pişik oluşumu sıklıkla rastlanan bir durum. Ancak neyse ki çözümsüz değil! Oleamea editör ekibi olarak, bebeğinizin rahatlığına engel olan pişik sorununun en doğal ve en hızlı çözümüne dair püf noktaları sizler için derledik!

Bebeğinizin rahat olması ve kendini iyi hissetmesi için pişik oluşumunu fark ettiğiniz an, hatta daha ortaya çıkmadan önlemelisiniz. Nitekim pişik oluşumu, zamanla tahriş durumu yaratabileceğinden bebeklerde huzursuzluk başta olmak üzere daha farklı problemlere de neden olabiliyor. Pişik kremlerinin kullanımı bu nedenle bebek bakımı söz konusu olduğunda günlük rutinde çok önemli bir rol oynuyor. 

Pişik kremleri, bebeklerin cildindeki en hassas bölgelerin ihtiyacı olan bakımı sunmak adına özel olarak formüle ediliyor. Ancak bu noktada hem temiz içerikli hem de etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış bileşenlere sahip olan pişik kremi alternatiflerinin tercih edilmesi oldukça önemli. Peki, doğru pişik kremi nasıl seçilmeli ve pişik kremi nasıl kullanılmalı? Pişik kremi ürünlerinin özellikleri neler? Konuya ilişkin tüm detaylar yazımızda sizleri bekliyor!

1) Pişik Neden Olur?

Pişik sorunu, bebeklerin hassas bölgelerinde meydana gelen sürtünme veya tahriş sonucu ortaya çıkıyor. Bu durum, önüne geçilmediği takdirde söz konusu bölgenin giderek daha fazla hassaslaşmasına ve ciltte gözle görülür anomalilerin oluşumuna yol açıyor. Buna bağlı olarak ortaya çıkan kızarıklık görünümünden dolayı söz konusu cilt problemi halk arasında “pişik” olarak adlandırılıyor. 

3) Bebek Pişik Kremleri Ne İşe Yarar?

Bebek pişik kremi adlandırması, pişik ve devamında gerçekleşmesi olası pek çok deri problemini önleyici etkiye sahip dermatolojik ürünler için kullanılıyor. Düzenli kullanımda pişik kremleri, bebeklerin hassas bölgelerinde ihtiyaç duyduğu nem dengesini cilde geri kazandırıyor. Bu ürünler sürtünme, terleme, havasızlık ve bakterilerden dolayı cildin kızarmasının ve tahriş olmasının önüne geçiyor. 

4) Bebek Pişik Kremleri Nasıl Olmalı?

Bebek pişik kremi ürünlerinin, bebeklerin cilt hassasiyeti düşünülerek üretilmesi gerekiyor. Doğru markalardan tercih edilmesi gereken bebek pişik ürünleri alkol, paraben, silikon ve SLS içermeyen formülleriyle öne çıkıyor. Bebek pişik kremlerinin ayrıca mutlaka dermatolojik testlere dayanan bilimsel bir güvence de sunulması gerekiyor. 

6) Bebek Pişik Kreminin Özellikleri Nelerdir?

  • Bebek pişik kremleri uygulanması kolay bir kıvam ve içeriğe sahip ürünler olmalı.
  • Kurşun ve alüminyum gibi zararlı maddeler barındırmamalı.
  • Kolay emilebilir yapıda olmalı.
  • Alerjik bünyeler düşünülerek üretilmeli.
  • Kesin olmasa dahi riskli yapıda bulunan kimyasalları hiçbir şekilde içermemeli.
  • Pişik sorununun sebep olduğu kaşıntı ve iğne batmasına benzeyen acı hissinin önüne geçmeli.
  • Bebeğinizin narin tenindeki tahriş olan bölgeyi nemlendirmeli.
  • Ferahlık hissi vermeli.

7) Pişik Kremleri Ne Zaman Kullanılır?

Pişik kremleri her bez değişiminde yenilenebilir. Bebekler sık sık bez değiştirdiklerinden, bu pek çok anne için düzenli pişik kremi kullanımı noktasında atlanmayacak türden bir hatırlatma olabilir. Ancak vurgulamakta yarar var ki bebek bezlerini takarken çok fazla sıkmamak gerekiyor. Çünkü fazla sıkı olan bezler bebeğin cildini havasız bırakarak pişik oluşumuna tekrar zemin hazırlayabiliyor. 

Pişik kremini, bebek bezi ile bebeğinizin narin bacaklarının arasına bariyer görevi görecek şekilde uygulamak işe yarar bir yöntem olabiliyor. Bunun haricinde bebeğinizin dışkı süreci belirli bir düzendeyse, bu düzen çerçevesinde de pişik kremi uygulaması yapabilirsiniz. Önemli olan nokta, kesinlikle düzenli uygulama yapılması gerektiği!

Bebeğinize güvenle uygulayabileceğiniz tamamen doğal ve yüzde 100 güvenilir içerikli bir pişik kremiyle tanışmaya ne dersiniz? İşte karşınızda, Oleamea Zeytinyağlı Kokusuz Pişik Kremi! Bebeklerin hassas cildine özel olarak geliştirilen Oleamea kokusuz zeytinyağlı pişik kremiyle, bundan böyle hem bebeğiniz hem de sizin içiniz rahat olacak! 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi