Bebeklerde Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bebeklerde Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Ebeveynler için bebekleriyle tanıştıkları ilk ayların her günü farklı bir macera! Bu süreçte karşılaşılan tüm görevler ise başlı başına önemli. Bebeğinizin her kokladığınızda huzur veren saçlarının bakımı da bu önemli görevler arasında yer alıyor. Ailenizin minik üyesinin hassas saç derisine doğru bakımı sunmak için ipuçlarımız sizlerle!

Bebeğiniz çok gür saçlarla veya incecik saç telleriyle doğmuş olabilir. Her iki durumda da saçlarının sağlıklı ve güçlü şekilde gelişmesi için saç bakımı rutini hakkında gereken özeni göstermeniz gerekiyor. Bebek banyosu; özellikle de saç yıkama işlemi yenidoğan döneminde stresli olabiliyor. Ayrıca bebeğinizin saç gelişimi konusunda endişeleriniz olabileceğini tahmin etmek de hiç zor değil. Peki, bebeklerin saç bakımında hangi detaylara dikkat edilmeli?  Bu sorunun yanıtı ve bebek saç bakımı hakkında daha detaylı bilgi için sayfanın devamına göz atabilirsiniz!

1. Bebeklerde Saç Bakımı Rehberi

Söz konusu bebekler olduğunda her ayrıntı çok önemli. Bu nedenle Oleamea editörleri olarak bu sayfamızda, saç bakımı rutini hakkında tüm merak edilenleri ayrı ayrı ele aldık. 

1.1. Bebeklerde Saç Yıkama Sıklığı Ne Olmalıdır?

Bebeklerde de tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi saç yıkama konusunda bir rutin belirlenmesi gerekiyor. Bebeğinizin saç gelişiminin sağlıklı şekilde devam etmesi için banyo rutininin titizlikle takip edilmesi önem taşıyor. Kafa derisinin her gün yıkanması bebeklerin saç uzaması için ihtiyaç duyduğu doğal saç derisi yağından mahrum kalmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bebeklerin saçının haftada 1 ila 3 kez temiz içerikli bebek bakım ürünleri kullanılarak yıkanması yeterli oluyor. 

1.2. Bebekler için Doğru Saç Bakım Ürünleri Nasıl Seçilir?

Anne ve babaların bebekleri için vermeleri gereken tüm kararlar gibi, doğru kalitede bebek bakım ürünleri konusunda da ince eleyip sık dokudukları hepimizin malumu. Bebeğinizin hassas saç derisini korumak ve saç gelişimini desteklemek adına bebek şampuan ve saç kremlerinin paraben, sülfat, propilen glikol, formaldehit, DEA, sentetik boya ve parfüm benzeri ürünler içermemesi gerekiyor. 

Bebeğinizin narin saç tellerinin gelişimi için yıkama işlemi kadar tarama ve kurutma aşamalarında da doğru ürünler seçilmesi önem taşıyor. Zengin ve temiz içeriklere sahip saç bakım kremleri ile geniş aralıklı ve yumuşak uçlu fırçalar seçilmesi gerekiyor. 

1.3. Bebeklerde Saç Yıkama ve Kurutma İşleminde Hangi Detaylara Dikkat Edilmelidir?

Bebeklerde saç yıkama işleminde yıkama sıklığının belirlenmesi ve doğru bakım ürünlerinin seçilmesinin ardından dikkate alınması gereken detayları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Yıkama işleminde temiz içerikli saç bakım ürünleri ve ılık su tercih edilmeli. 
  • Haftada 1 veya 2 kez şampuan ile saç kremi kullanılarak geri kalan günlerde ihtiyaç halinde yıkama işlemi yalnızca su kullanılarak gerçekleştirilmeli.
  • Geniş uçlu ve yumuşak saç fırçasıyla her yıkamanın ardından tarama işlemi uygulanmalı.
  • Saçlar her yıkama sonrası yumuşak bir havlu yardımıyla tampon hareketler yapılarak kurutulmalı. 

Tüm işlemleri uygun şekilde tamamlanmasına rağmen bebeklerde saç dökülmesi ve konak sorunları görülebilir. Peki, bu durumlarda nasıl bir yöntem izlenmeli?

1.4. Bebeklerde Konak Neden Olur?

Yenidoğan döneminde bebeklerin derisinde fazla miktarda yağ gelişmesi ve ciltten atılmak için ölü derilerle birlikte cilde yapışmasıyla pullanmalar oluşabiliyor. Bu pullanmalar konak olarak adlandırılıyor. Konak problemini çözmek için kafa derisine nemlendirici yardımıyla masaj yapılması ve bölgenin rutin olarak taranması öneriliyor. 

Konak ve bebeklerde saç dökülmesi genellikle birbiriyle ilişkilendiriliyor. Ancak bebekler saçlı olarak dünyaya gelse dahi yenidoğan döneminde dökülme yaşanması olağan kabul ediliyor. Endişelenmeyin, dökülen saçlar yeni ve daha sağlıklı saçların habercisi… Bu süreçte bebeğinizin hassas saçları ve teni için doğru ürünleri seçtiyseniz, gerisini dert etmeyin!


Doğru ve temiz içerikli bakım ürünlerini tercih etmek, bebekler için ideal bir saç bakım rutinini oluşturmanın ilk şartı. Neyse ki, Oleamea yüzde 100 doğal içerikli bebek saç bakım ürünleriyle yanınızda! Siz de, markanın organik zeytinyağlı bebek saç bakım ürünlerini hemen şimdi keşfedin!


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi