Erken Hasat Zeytinyağı Nedir? Özellikleri Nelerdir? 

erken hasat zeytinyağı nedir

Erken hasat zeytinyağı, normal zamandan önce toplanan lezzetler ile elde ediliyor. Bu zeytinyağını diğerinden ayıran en önemli unsur olgunlaşmamış yeşil zeytinden elde ediliyor olması. Erken hasat zeytinyağı için gereken zeytinler eylül ve ekim aylarında toplanır. Zeytinin yeşil şekli ile işlemden geçmesi sonucu sofralarınıza lezzet katan yağlar hazırlanır. Meyvemsi aroması ile ön plana çıkan erken hasat zeytinyağları yüksek aroması ve düşük asit oranı ile lezzetini ikiye katlıyor. Bu yağ şeklinde zeytinler olgunlaşmadan ve yeterince yağlanmadan toplandığı için istenilen miktarda ürüne ulaşmak kolay olmayabilir.

Standart miktarda bir zeytinyağı için daha fazla erken hasat zeytinine ihtiyaç duyulur. Zeytinin miktarı ve  yağ oranı dikkate alındığında erken hasat ürünleri ile ilgili daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Zeytinlerin meyvemsi aroması erken hasat döneminde ortaya çıktığı için bu tarz işlemlere ihtiyaç duyulur. Bunun yanı sıra meyvemsi halinde birçok vitamin ve mineral yüksek oranda bulunduğu için daha besleyici bir yağ elde ediliyor. Erken hasat zeytinyağının en önemli özellikleri arasında kısa sürede tüketilmesi yer alıyor. Posalı bir şekilde karşınıza çıkan bu yağı 6 ay içinde tüketmediğinizde zeytinyağında bozulmalar başlayabilir. 

Erken Hasat Zeytinyağı Üretim Aşamaları 

Sofralarınızın olmazsa olmazlarının başında lezzetli ve besleyici yağlar geliyor. Erken hasat döneminde toplanan zeytinyağları da bunlardan biri. Bu zeytinyağı yapım şekli ve içeriği ile diğer naturel yağ çeşitlerinden ayrılıyor. Her şeyden önce genç zeytinler tercih edilerek tüm meyveler özenle toplanır. Zedelenmemesi için gereken her ayrıntı düşünülür ve ürünler kasalar aracılığyla taşıma için yola koyulur. Zeytinyağı hazırlanırken zaman kavramı ayrı bir önem taşıdığı için vakit kaybetmeden ürünlerin sıkma işlemine geçmesi sağlanır. Böylece erken hasat zeytinyağının ilk üretim yolculuğu başlar. 

Erken Hasat Zeytinyağı ile Yemek Yapımı 

Zeytinyağı salatalar başta olmak üzere birçok yemeğe son dokunuşu katan malzeme oluyor. Bazı yemekler ise zeytinyağı ile anlam kazandığı için her an mutfaklarda bulundurmak isteyebilirsiniz. Erken hasat zeytinyağları da kendine has meyvemsi aroması ile mutfaklarınızdaki yerini alıyor. Diğer zeytinyağı çeşitlerinde olduğu gibi erken hasat ürünlerinde de aynı lezzeti ve aromayı yakalayabilirsiniz. Sabah kahvaltısında ve meze tarzı yemeklerinizde erken hasat zeytinyağı ile aradığınız lezzete ulaşabilirsiniz. Özellikle soğuk servis edilen salata ve yemek çeşitlerinin üzerine erken hasat zeytinyağı ile meyvemsi bir dokunuş yapılabilir. Zeytinyağının yoğun kokusu ve tadını almak istiyorsanız fırın, ızgara ve ocak yemeklerinde de tercih edebilirsiniz. 

Oleamea naturel sızma zeytinyağlarını inceleyebilirsiniz.

Oleamea Premium Everyday Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağ

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi