Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Özel işlemlerden geçerek sofralarınızdaki yerini alan zeytinyağları kendine has kokusu ve tadı ile sizi kendine hayran bırakıyor. Zeytinlerin özenle toplanması ile hazırlanan zeytinyağları sağlıklı ve besleyici yapısı ile hayatınızda büyük bir yer kaplar. Bu nedenle satın alacağınız ürünün besin değerleri bakımından yeterli düzeyde ve doğal, hakiki olmasını isteyebilirsiniz. Hakiki zeytinyağı her şeyden önce fiyatı ve ambalaj şekli ile kendini gösterir. Aldığınız ürün oldukça makul bir fiyata satılıyorsa, doğallığından şüphelenebilirsiniz.

Zeytinyağı seçiminde ürünün hazırlanma şeklinden önce zeytinlerin kalitesi ve olgunluğu ön plana çıkar. Çoğu zaman tercih ettiğiniz marka ve ürüne dikkat etseniz de zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlayamayabilirsiniz. Birçok yemeğe yakışan ve lezzet katan yağların başında gelen zeytinyağı faydaları ile dikkat çekiyor. Ancak doğal bir ürün tercih etmediğinizde faydadan çok zararla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle ev ortamında yapacağınız birkaç uygulama ile hakiki zeytinyağını anlamanız oldukça kolay. Aşağıdaki test yöntemlerine göz atarak evden çıkmadan zeytinyağının doğallığını kontrol edebilir ve bilinçli bir şekilde tüketebilirsiniz. 

Tuz Ruhu Testi 

Tuz ruhu ile doğal zeytinyağını anlamak için:

  • Bir çay bardağı içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı koyarak kalan kısmına tuz ruhu ekleyin.
  • Tercih ettiğiniz zeytinyağı hakiki ise ürün tuz ruhu ile karışmayacak ve aynı sarı rengini koruyacaktır.
  • Hakiki değilse zeytinyağının renginde değişiklikler görülebilir. 

Koku Testi 

Zeytinyağının kendine özgü aroması ve kokusu onu diğer yağ çeşitlerinden ayırıyor. Satın aldığınız zeytinyağının kokusuna göre gerçekliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu nedenle zeytinyağı kutusunun kapağını açarak ürünün gerçekliği ile ilgili kontrolleri kolayca sağlayabilirsiniz. Gerçek zeytinyağı meyvemsi kokusu ile ön plana çıkar. Bu kokular çoğunlukla çimen, badem ya da çeşitli çiçeklerden oluşabilir. Eğer aldığınız koku size meyvemsi gelmiyorsa gerçekliğinden şüphe edebilirsiniz. 

Tadım Testi 

Zeytinyağının hakiki olup olmadığını tadarak anlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Tadarak doğallık kontrolü yapmanız için tercih ettiğiniz zeytinyağının sızma olması gerekiyor. Satın aldığınız zeytinyağının kapağını açıp 15 saniyelik bir koklama yaptıktan sonra tadım aşamasına geçebilirsiniz. Tadım esnasında boğazınızda yanma ve acılık gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Çoğu kullanıcı zeytinyağının yanma ve acılık hissi bıraktığında doğal olmadığını düşünür. Oysa kaliteli bir zeytinyağı size bu duyguları hissettirir. Boğazınızda bu tarz etkiler yaratan ve hoş aroması ile dikkat çeken yağların doğallığına güvenebilirsiniz. 

Hakiki zeytinyağı arıyorsanız Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Naturel zeytinyağlarını inceleyebilirsiniz.


Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Naturel Zeytinyağı

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi