Kahvaltı sofralarını süsleyen zeytin birden fazla kullanım alanı ile sofralarınızdaki yerini alıyor. Yemeklerinize ve daha birçok şeye lezzet katan zeytinyağı ile sağlıklı öğünler hazırlayabilirsiniz. Naturel zeytinyağı, mevsiminde toplanan ürünlerin farklı işlemlerden geçmesi ile sofralarınızdaki yerini alıyor. Kimyasal bir işlemden geçirilmeyen ya da katkı maddesi içermeyen zeytinyağları birçok özelliği ile doğallığını gösterir.
Aldığınız zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanız için birden fazla yöntem bulunuyor. Ürünün kıvamından, renginden ve lezzetinden yola çıkarak doğallığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Zeytinin etli kısmının çekirdekli bir şekilde sıkılması ile zeytinyağının ilk yolculuğu başlar. Sıkma işlemi uygulandığı için zeytinyağı diğer yağ çeşitlerinden farklı bir yapıya sahiptir. İşlemden geçen zeytinler parçalandıkça içeriğindeki yağlar dışarı çıkar. Böylece sofralarınıza lezzet katan yağlara doğal bir meyve yoluyla ulaşabilirsiniz. Yemek içerisinde sağladığı hazım kolaylığı ile dikkat çeken zeytinyağları hoş kokusuyla sizi kendine hayran bırakabilir.
Zeytin ağaçlarının türüne göre yağın kalitesi, lezzeti ve kokusu gibi birçok detay değişiklik gösterebiliyor. Genel olarak tüm yağların yapılma yöntemi aynı olsa da zeytinin türüne göre lezzetini fark edebilirsiniz. Naturel sızma zeytinyağını diğer türlerden ayıran en önemli özellik herhangi bir saflaştırma işlemine tabi olmaması. Direk sıkma işleminden geçen zeytinler sayesinde doğal ve sızma zeytinyağına kaynağından ulaşabiliyorsunuz.
Hakiki Naturel Sızma Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?
Yemeklerinize sağlıklı ve lezzetli bir dokunuş yapmak için zeytinyağı tercih ediyor olabilirsiniz. Zeytinin tadını ve yoğun kokusunu taşıyan yağlar sayesinde aradığınız lezzete kolayca ulaşabilirsiniz. Her ne kadar zeytinyağı enfes tadıyla bilinse de bazı durumlarda doğallığını anlayamayabilirsiniz. Tercih ettiğiniz zeytinyağının doğallığını ölçmek için yapabileceğiniz birkaç yöntem mevcut. Evde yapacağınız testler sayesinde zeytinyağını kolayca ölçebilirsiniz. İşte o yöntemlerden bazıları ;
Donma testi
Bir miktar zeytinyağını, buzdolabınızın dondurucu bölmesine ya da derin dondurucu kısmına koyarak dondurun. Belli bir süre sonra koyduğunuz zeytinyağı kristalleşiyorsa gerçek olduğuna emin olabilirsiniz.
Su Testi
Eski bir deyimden de anlaşılacağı üzere zeytinyağının suyun yüzeyinde yer alması gerekiyor. Bir miktar suyun içerisine zeytinyağı ekleyerek gerçekliğini test edebilirsiniz. Koyduğunuz zeytinyağı suyun yüzeyine çıkıyorsa gerçek demektir.
Tadım Testi
Zeytinyağı kendine has lezzeti ve yapısı ile diğerlerinden ayrılıyor. Aldığınız zeytinyağını bir parça ekmek ile tadarak test edebilirsiniz. Gerçek zeytinyağının genzinizi yakması gerek. Böyle bir durumla karşılaşmıyorsanız yağın gerçek olmadığına kanaat getirebilirsiniz.
Hakiki naturel sızma zeytinyağı tatmak için Oleamea zeytinyağlarını inceleyebilirsiniz.