Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Zeytinyağlılar

Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Zeytinyağlılar

Her mevsim kendine özgü lezzet ve sebzelerle karşınıza çıkar. Özellikle kış aylarının gelişi ile birlikte mevsime ait sebzeler mutfaklardaki yerini alır. Sebzelerin zeytinyağı ile buluştuğu lezzetli tarifler sayesinde sağlık deposu öğünler hazırlayabilirsiniz. Farklı damak zevkine hitap eden sebze çeşitleri ile herkesin ağız tadına uygun zeytinyağlı yemekler hazırlamak mümkün. 


Kış aylarında içinizi ısıtan zeytinyağı yemek tarifleri için sabırsızlanıyorsanız işte birkaç öneri; 


Zeytinyağlı Kereviz 

Zeytinyağlı Kereviz İçin Malzemeler:

 1 çay bardağı zeytinyağı

 2 adet orta boy havuç

 2 büyük boy kereviz

 1 adet limonun suyu

 2 çay bardağı portakal suyu

 1 su bardağı su

 2 parça limon kabuğu

 1 tatlı kaşığı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tuz 


Öncelikle kerevizleri soyup  limonlu suda bekleterek işleme başlayabilirsiniz. Havuçları ve kerevizleri yemek şeklinize göre ideal bir biçimde doğrayabilirsiniz. Daha sonra zeytinyağının yarısını yemeği yapacağınız tencereye alarak havuçları ekleyin. Birkaç dakika havuçları soteleyebilirsiniz. Daha sonra kerevizleri ekleyerek yemeğinizi sotelemeye devam edin. En son aşamada kereviz saplarını da tencereye ekleyebilirsiniz. Yemeğin üzerine portakal suyu, limon kabuğu, tuz, şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek pişirmeye bırakın. Zeytinyağını da ekleyerek lezzetli kerevizinizi tamamlayabilirsiniz. 


Zeytinyağlı Pırasa 

Zeytinyağlı Pırasa İçin Malzemeler:

4 adet pırasa

 4 adet orta boy havuç

 2 yemek kaşığı pirinç

 1 limon suyu

 1 su bardağı portakal suyu

 1 su bardağı su

 1 çay bardağı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı toz şeker

 1 çay kaşığı tuz 

Havuç ve pırasaları zevkinize göre doğrayarak işleme başlayın. daha sonra tüm sebzeleri yıkayarak süzün. Geniş bir tencere alarak zeytinyağını içine ekleyin. Üzerine pırasayı ekleyerek sırası ile diğer malzemeleri de katın. Hepsini sotelemeye başlayın. Daha sonra yıkanmış pirinçleri tencerenize ekleyin. Bir süre tüm malzemelerin pişmesini sağlayın. Daha sonra limon suyu, portakal suyu ve normal suyu karıştırıp  pırasanın üzerine ilave edebilirsiniz. Tuzunu da ekleyerek pırasınızı 25 dakika kısık ayarda pişirin. 

 

Zeytinyağlı Ispanak 

Zeytinyağlı Ispanak İçin Malzemeler:

 1 kg ıspanak 

1 soğan

 4 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 yemek kaşığı domates salçası

 Yarım su bardağı sıcak su

 1 çay kaşığı tuz 

Yarım çay kaşığı karabiber 


Yemeklik bir şekilde ıspanakları doğrayın ve bol su ile birkaç kez yıkayın. Daha sonra soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerine zeytinyağı ekleyerek yemeğinizi lezzetlendirin. Bu aşamadan sonra sırası ile salça, karabiber ve tuzu ekleyerek sotelemeye devam edin. Son olarak tüm malzemeleri ekleyerek 30 dakika pişirmeye devam edin. İşte lezzetli zeytinyağlı ıspanak yemeğiniz hazır.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi