Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Cilt Maskeleri

Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Cilt Maskeleri

Her insan sağlıklı ve parlak bir cilt için kendine özgü yöntemler uygular. Özellikle kadınlar için cilt bakımı ve güzelliği ayrı bir önem taşır. Her an bakımlı ve sağlıklı görünmek isteyen kadınların çoğu kendine uygun bir maske bularak rutin haline getirmeyi tercih eder. Cildinize dost olan zeytinyağını kullanarak oldukça kolay ve faydalı maskeler yapacağınız biliyor muydunuz? 


Cildiniz için gereken desteği sunan zeytinyağı özel içeriği sayesinde cildinizi onarır. Bu sayede kolay ve pratik bir şekilde maskenizi hazırlayabilirsiniz. Oldukça pratik olan zeytinyağı maskelerini merak ediyorsanız işte cevabı; 


Yulaf Ezmesi Zeytinyağı Yüz Maskesi

1 yemek kaşığı yulaf gevreği

1, yemek kaşığı süt

¼ yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı


Zeytinyağı ile yulafı bir bir araya getiren bu maskeyi hazırlamak için işe başlayabilirsiniz. Öncelikle tüm malzemeleri uygun boyutta bir kasede karıştırın. Ürünler macun kıvamına gelen kadar karıştırabilirsiniz. Daha sonra yüzünüze uygulayın ve 15 dk boyunca bekleyin. Son olarak yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. 


Zeytinyağı ve Avokado Yüz Maskesi

Düzenli ve kolay bir şekilde zeytinyağı maskesi yapmak istiyorsanız avokadolu bu tarif tam size göre. Avokadonun faydalı ve şifalı etkisini yüzünüzde hissedebilirsiniz. İşte malzemeler; 

Olgunlaşmış bir avokado

Sızma zeytinyağı

Geniş bir kase 


Zeytinyağlı avokado maskesini yapmak için olgunlaşmış avokadoyu çatal yardımı ile ezerek işe başlayın. Daha sonra üzerine 1/2 fincan sızma zeytinyağı ekleyin. İki malzemeyi güzelce karıştırarak macun haline getirin.Cildinize maskeyi sürerek 12 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra cildiniz yıkayın ve maskenin etkisini hissedin. 


Yoğurt, Bal ve Zeytinyağı Yüz Maskesi

Yoğurt ve bal mucizesini birçok maske tarifinde görmüş olabilirsiniz. Bu maskeye farklı bir enerji katan zeytinyağı sayesinde çok daha etkili ve nemlendirici bir karışım hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı ballı ve yoğurtlu maske için gereken detayları aşağıda bulabilirsiniz. 

1/3 bardak yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

¼ bardak bal


Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırarak bütünleşmesini sağlayın. Karıştırdıkça tüm malzemeler çözünmüş bir hal alacaktır. Bu aşamadan sonra cildinize uygulama yapabilirsiniz. Daha sonra maskeyi cildinizde 20 dakika boyunca bekletebilirsiniz. Bu süre boyunca zeytinyağının yumuşak etkisini cildinizin derinlerinde hissedebilirsiniz. Sürenin sonunda cildinizi maskeden arındırabilirsiniz. Zeytinyağlı ballı ve yoğurtlu maske tarifini dilerseniz haftada 2 kez deneyebilirsiniz. Hassas bir cilt yapınız varsa uygulamadan önce uzman onayı almanızda fayda var.  Yüzünüzü ılık su ile yıkamayı unutmayın. 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi