Yenidoğan Bakımında Bilinmesi Gerekenler

Yenidoğan Bakımında Bilinmesi Gerekenler

Yenidoğan dönemi, çiçeği burnunda ebeveynler için heyecanlı ve bilinmeyenlerle dolu bir süreç. Bebeklerin hassas cildi için en doğru uygulamalar ise bu bilinmeyenler arasında üst sıralarda yer alıyor. Dikkatinizi yeterince toparladıysanız, yenidoğan cilt bakımının incelikleri sizin için geliyor! 

Ebeveynlerin bebekleriyle tanıştıkları o büyülü ilk kavuşma anından sonra, düşünmeleri ve dikkat etmeleri gereken çok fazla detay bulunuyor. Özellikle de bebeklerinin narin ciltlerini korumak söz konusu olduğunda anne ve babalar ince eleyip sık dokuyor. Ödüllü zeytinyağı markası Olemea, zeytinyağlı ve bitkisel bazlı bebek bakım ürünleri ile ebeveynlerin tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Peki, yenidoğan cilt bakımında tümüyle nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Doğru bilinen yanlışlar neler? Hadi, hemen incelemeye başlayalım!

1. Banyo Rutinini Sevin, Banyo Yapmak Bebeğinizi Rahatlatır

yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğmuş bebeklerin banyo yapması söz konusu olduğunda aileler pek çok konuda endişe edebiliyor. Su sıcaklığının doğru ayarlanması, doğru bebek bakım ürünlerinin seçilmesi en sık kaygı duyulan konular arasında yer alıyor. Bebeği üşütme korkusundan bahsetmeye ise gerek dahi yok. Bu nedenle kimi anne-babalar bebekleri yenidoğan döneminde mecbur kalınmadıkça yıkamayı yanlış bulabiliyor. Ancak düşünülenin aksine, çocuk doktorunun önerdiği tarihten itibaren sürdürülen düzenli bir banyo rutininin bebekler için olumlu etkisi bulunuyor. Peki, bebek banyo rutini nasıl olmalı diyorsanız sıradaki maddemize geçelim!

2. Yenidoğanlar için Adım Adım Banyo Rehberi

  • Oda ısısını uygun dereceye getirin. ( 26 - 27 C°)
  • Bebek küvetini uygun file, sünger vb. materyallerle destekleyin.
  • Bebeğin küvetini uygun sıcaklıkta suyla doldurun. (37 - 38 C°)
  • Bebeğinizin gövdesini temiz içerikli bir temizleyici ve yumuşak bir sünger yardımıyla yıkayın.
  • Doğal içerikli bir şampuanla masaj yaparak ve nazikçe kafa derisini yıkayın.
  • Bebeğinizi arkaya doğru yatırarak durulama işlemini tamamlayın.
  • Önceden hazırladığınız havlu ile bebeğinizi kurulayın ve giydirmeden önce temiz içerikli ve bitkisel bazlı bir vücut losyonu ile bebeğinizin vücudunu nemlendirin. 
  • Bebeğinizi günlük rutinine uygun olacak şekilde giydirin. Üşütme endişesiyle aşırı kalın giysiler giydirmemeye dikkat edin.

Banyo aşamaları tamam. Peki, temiz ve doğal içerikli bakım ürünlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle gelin, hangi maddeleri içeren ürünlerden uzak durmanız gerektiğini inceleyelim:

3. Zararlı Kimyasallardan Arındırılmış Bebek Bakım Ürünleri Seçmeye Önem Verin

Doğal ve temiz içerikli ürünler seçilmesi konusunda tüm anne ve babaların titiz davrandığı bilinen bir gerçek. Öncelikle hangi maddeleri içeren ürünlerden uzak durulması gerektiğini bilmeniz önemli. Paraben, sülfat, sentetik boya ve parfüm içeren ürünler bebeklerin hassas cildi için uygun bulunmuyor. Ayrıca formaldehit ve DEA içeren ürünlerin kullanılması da önerilmiyor. “O halde doğru bebek bakım ürünü nasıl seçilir?” diyorsanız, sizi doğrudan Oleamea ile tanıştırmak istiyoruz!

4. Oleamea ile Bebeğinizin Cildini ve Konforunu Koruma Altına Alın

Oleamea, kadim uygarlıklardan günümüze esenlikle birlikte anılan zeytinyağı ile geliştirdiği bebek bakım serisiyle, bebeğinize hak ettiği rahatlığı sunuyor. Markanın zeytinyağlı bebek şampuanı, saç kremi, vücut losyonu ve pişik kremi gibi pek çok farklı bebek bakım ürünü bulunuyor. Oleamea bebek bakım ürünleri aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

  • Oleamea Zeytinyağlı Bebek Şampuanı: Saf zeytinyağı içeren ürünün kokusuz ve mandalina portakal kokulu olmak üzere iki farklı alternatifi bulunuyor.
  • Oleamea Zeytinyağlı Saç Kremi: Organik natürel sızma zeytinyağı içeren ürün saçın nem dengesini koruyor. Ayrıca kolay taranmasını sağlıyor.
  • Oleamea Zeytinyağlı Banyo Köpüğü: Zeytinyağı ve bitki bazlı bileşenleriyle ciltte yumuşak ve nemli bir his sağlıyor. 
  • Oleamea Zeytinyağlı Vücut Losyonu: Organik natürel sızma zeytinyağı, E vitamini ve skualen içeren formülüyle bebeklerin hassas cildini korurken aynı zamanda günlük nemlendirme ihtiyacını da karşılıyor.
  • Oleamea Zeytinyağlı Balsam: Kuru ve pullanma görünümüne eğilimli ciltlerde etkili nemlendirme sağlıyor.
  • Oleamea Zeytinyağlı Pişik Kremi: Organik natürel sızma zeytinyağı, kalamin ve aynısafa içeriğiyle pişik sorununda destek sağlıyor.

  • Oleamea, kalitesiyle siz de bir an önce tanışın, bebeğinizin konforunu ve hassas cildini doğanın yardımıyla koruma altına alın!


    Daha eski gönderi Daha yeni gönderi