Zeytinyağı ile Et Nasıl Marine Edilir?

Evlerde restoranlarda yenilen kadar güzel bir et yemek herkesin hayali olsa da evde iyi bir et pişirmek hiç de kolay değil. Etin kalitesi, marinesi, pişirmesi derken birçok küçük etken etinizin lezzetini değiştirebilir. Fakat küçük püf noktalarına uyarak evinizde güzel bir et yapmak tabii ki mümkün. Siz de bu püf noktalarına uyarak lezzetli mi lezzetli etler pişirebilirsiniz.


1- Etin kalitesi oldukça önemlidir. Her zaman güvendiğiniz bir kasaptan damak tadınıza uygun bir parça et alabilirsiniz. Tazeliğini kasabınıza danışarak garantiye alabilirsiniz. Taze olmayan et hem tatsız hem de sert olur. Bu da etinizi yerken hiç de karşılaşmak istemeyeceğiniz bir özellik.


2- Etinizi pişirmeden önce marine ederseniz adeta lezzetine lezzet katarsınız. En iyi şeflerin de önerisi her zaman iyi bir et marinesinden geçer. Marine için kullanacağınız başlıca şey naturel zeytinyağı. Etlerinizi bir kaba yatırarak üzerine zeytinyağı dökün. Daha sonra limon, kekik, karabiber, kimyon ilave edin. Etiniz marinede ne kadar uzun kalırsa pişerken de o kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır. Etinizin kokusunu almak için süt ile marine de edebilirsiniz. Bunun için de zeytinyağı gezdirdikten sonra süt, karabiber ve kekik ilave ederek etinizi daha da yumuşatabilir ve kokusunu da alabilirsiniz.


3- Etiniz pişirmeye hazır. Peki nasıl pişireceksiniz. Evde et kızartmak için döküm bir tavanınızın olması oldukça önemli. Döküm tavada et parçanızı mühürleyerek pişirmek ideal et pişirme yöntemidir. Her iki tarafı da mühürledikten sonra etiniz eğer kalın bir parçaysa bir süre de fırında bekleterek içinin biraz daha pişmesini sağlayabilirsiniz. 


Doğru marine ve pişirme teknikleriyle siz de artık evlerinizde şeflere parmak ısırtacak etler pişirebilirsiniz. 


Kırmızı et için olduğu gibi tavuk ve balık marinesi için de zeytinyağı oldukça önemlidir. Organik, doğal zeytinyağ ile kırmızı ve beyaz tüm etlerinizi marine edebilir, lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun...