Zeytinyağı ile Yapılan Saç Maskeleri

Zeytinyağı ile Yapılan Saç Maskeleri

Sızma zeytinyağının pek çok kullanım alanı ve faydası vardır. Sağlıklı beslenme adına harika bir besin olan zeytinyağı, evde saç bakımı için maske yapımında da kullanılabilir. Saçların güneşe çok fazla maruz kalması, yoğun saç kurutma makinesi ve fön makinesi kullanımı, saç düzleştiriciler, boyalar ve çeşitli kimyasallar zamanla saça zarar verir. Zeytinyağı yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Saçların ihtiyaç duyduğu nemlendirici etki ile ve yüksek miktarda sahip olduğu E vitaminin antioksidan etkisi ile saç bakımında zeytinyağı kullanımı ile oldukça güzel sonuçlar elde edilebilir.

Zeytinyağının Saça Faydaları

Nemlendirici ve saçları dış etkilerden koruyan E vitamini antioksidan etkilerinin yanında, yenileyici ve yatıştırıcı özelliği sayesinde özellikle yıpranmış, yoğun kimyasala maruz kalmış ve kötü işlem görmüş saçların onarımını ve saçların uzamasını uyarır. İçerdiği C vitamini değerleri sayesinde kolajen oluşumunu da tetikler. Kolajen eksikliği saçların incelmesine neden olabilir ve bunun sonucunda saç dökülmesi meydana gelebilir. Zeytinyağı saçların kabarmasını önlemeye yardımcı olur ve saç uçlarında meydana gelen hasarları, kurumayı ve kırıkları tedavi etmek için oldukça iyi bir çözüm olabilir.

Zeytinyağı ile Evde Yapılabilecek Saç Maskeleri

Yumurta ve Zeytinyağı ile Saç Maskesi

Gereken malzemeler: 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve 2 adet yumurta

Malzemeleri bir kasede karıştırın ve malzemelerin eşit, homojen, bir şekilde karıştığınızdan emin olduktan sonra, karışımı saçın kökünden uçlarına kadar her yerine gelecek şekilde güzelce uygulayın. 

Sonrasında, saçınızı suyla durulayıp her zaman kullandığınız şampuanınız ile yıkayabilirsiniz. Saçınızda yağ kalmaması saçınızı güzelce tekrardan durulayın. Bu işlemi eğer saçların çok yıpranmışsa ya da kurumuşsa ve nemlendirilmeye ihtiyacı varsa haftada bir kez olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Bal, Yumurta ve Zeytinyağı ile Saç Maskesi

Gereken malzemeler: 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı bal

Eğer saçlarınızda kırıklar mevcutsa, ve kırılgan, ince telli ya da zayıf saçlara sahipseniz bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra, karışımı kırık saç uçlarına uygulayıp 10-15 dakika civarında bekletin. 

Sonrasında saçlarınızı her zaman kullandığınız şampuanınız ile yıkayıp, saçlarınızı iyice durulayın. Bu maske, saçlarınızın sağlıklı ve güçlü olmasını sağlamakla birlikte aynı zamanda saçlarınıza parlaklık ve dolgunluk verecektir.

Evde zeytinyağı ile hazırlanabilecek saç maskeleri ile saçlarınıza oldukça pratik, ucuz, doğal ve sağlıklı bir şekilde bakım yapabilirsiniz. Zeytinyağı saçlarınızın parlaklığını geri kazanmanıza, saçlarınızın uçlarında meydana gelen kırıkların onarılmasında yardımcı olacaktır. Güneş ışığı, saç düzleştiriciler, fön makineleri, ısıl işlemler, boyalar ve kimyasallar nedeniyle hasar gören saçlarınızın bakımı; zeytinyağı ile birlikte hazırlayacağınız kolay ve pratik maskeler ile doğal ve ucuz maskeler ile yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı maskeyi saçınıza uygulamadan önce, giysilerinizde leke oluşmaması için omuzlarınıza bir havlu koymayı unutmayın.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi