Mutfaklarınızda her yemekte kendine yer bulan ürünlerin başında yağ geliyor. Lezzeti ve sağlık deposu yapısı ile zeytinyağı bu yağları geride bırakıyor. Birçok kullanıcı zeytinyağını doğru şekilde saklamadığı için aynı lezzet ve sağlıklı yapıyı bulamayabiliyor. Zeytinyağını tercih ettiğiniz marka ve ürüne göre ambalaj yapısı değişebiliyor. Kullanıcıya düşen görev satın aldığı zeytinyağı ev ortamında daha sağlıklı bir ambalaj ile değiştirmek. Yanlış koşullarda saklanan zeytinyağından aradığınız verimi alamayabilir ve doğallığını sorgulayabilirsiniz. Ürünü sakladığınız ambalaj içeriğinden ortam koşullarına kadar birçok detay zeytinyağını doğrudan etkiliyor. Uygun koşulları oluşturarak zeytinyağının doğal yapısını ve tadını korumak mümkün. Zeytinyağını yanlış şekilde saklamak sağlığınızla ilgili birçok ayrıntının olumsuz etkilenmesine neden olabiliyor. Birçok zeytinyağı kullanıcısı ürün saklama ve kullanım koşulları ile ilgili doğru detayları merak ediyor.
Mutfağınıza kolaylık ve sağlık katan zeytinyağı saklama tüyolarını merak ediyorsanız cevabı yazımızda;
Zeytinyağını ışık görmeyen bir ortamda muhafaza edin
Zeytinyağı gölge ve hava almayan ortamları seven gıda malzemelerinden biri. Kullanıcıların çoğu zeytinyağını tezgah üzerinde bulunduğu için birçok soruna davetiye çıkarıyor. Bulunduğunuz mutfağın güneş alma açısına göre ışığın yoğun bir şekilde geldiği anlarda zeytinyağı bu durumdan kolayca etkilenebiliyor. Bu nedenle zeytinyağını depo olarak kullandığınız karanlık bir alanda ya da tezgah altında muhafaza edebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz kadar yağı elinizin altında bulundurarak bozulmaların önüne geçebilirsiniz.
Zeytinyağını renkli cam şişede saklayın
Zeytinyağını satın aldığınızda ürün pet şişe ya da teneke şekli ile size ulaşabiliyor. Bu durumda ürünü aldığınız andan itibaren zeytinyağının kabını değiştirin. Farklı ve koyu renklere sahip cam şişelere kullanacağınız kadar zeytinyağı boşaltabilirsiniz. Uzun süreli kullanımlarda da geniş cam şişeler tercih ederek karanlık bir alana koyabilirsiniz.
Zeytinyağını 15 derecelik bir ortamda saklayın
Zeytinyağı ortam koşullarından ve sıcaklıktan kolayca etkilenen gıda maddeleri arasında yer alıyor. Belli bir sıcaklık derecesinin altına ya da üstüne çıkıldığında zeytinyağının yapısında bazı bozulmalar görebilirsiniz. Satın aldığınız zeytinyağını daima ideal bir ortam ısısında saklamanızda fayda var. Yıl boyunda 15 dereceyi geçmeyen ortamlarda saklayarak zeytinyağınızı tadını koruyabilirsiniz.
Zeytinyağını nemden koruyun
Her gıdada olduğu gibi zeytinyağının da yapısını bozan bazı ayrıntılar olabiliyor. Özellikle yağı muhafaza etmek için tercih ettiğiniz ortam koşullarına göre yapısında bozulmalar görebilirsiniz. Hassas bir yapıya sahip olan zeytinyağını ilk günkü gibi korumak için dikkat etmeniz gerekenlerin başında nem dengesi geliyor. Rutubetli ve nemli alanlar kısa sürede zeytinyağının tat ve yapısında bozulmalar yaratabiliyor. Daima taze bir zeytinyağı ile için nemden uzak tutmanızda fayda var.
Zeytinyağının su ile temasını engelleyin
Mutfakta çalışırken birçok nedenden dolayı yağ su ile temas edebiliyor. Özellikle zeytinyağı söz konusu olduğunda su daha tehlikeli bir hal alıyor. Su ile temas eden zeytinyağının kalitesi kısa sürede bozulabiliyor. Bu nedenle muhafaza etmek için seçtiğiniz şişe ve benzeri ürünlerin su ile temas etmemesine özen gösterebilirsiniz.