2-3 KİŞİLİK
MALZEMELER
1 demet kuşkonmaz
1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde)
1 yemek kaşığı susam
2-3 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
Taze çekilmiş deniz tuzu
Buzlu su
HAZIRLANIŞI
- Kuşkonmazları temizledikten sonra yıkayıp süzün.
- Kuşkonmazları 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 2 dakika haşlayın.
- Ardından hemen buzlu suyun içinde 2 dakika bekletip kağıt bir havlunun üzerine alıp kurulayın.
- Çok ince doğranmış zencefili ve susamı ısıtılmış yapışmaz yüzeyli bir tavanın içine aktarın. Susamların rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Susamların rengi değişince kuşkonmazları tavaya alın. Oleamea Zeytinyağı ve taze çekilmiş tuz ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
- Kuşkonmazları ocaktan alın.
- Servis sırasında üzerlerine limon suyu sıkabilirsiniz.