Susamlı ve Zencefilli Kuşkonmaz

Susamlı ve Zencefilli Kuşkonmaz

2-3 KİŞİLİK 

MALZEMELER

1 demet kuşkonmaz 

1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde)

1 yemek kaşığı susam 

2-3 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı 

Taze çekilmiş deniz tuzu 

Buzlu su 

HAZIRLANIŞI 

  1. Kuşkonmazları temizledikten sonra yıkayıp süzün. 
  2. Kuşkonmazları 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 2 dakika haşlayın. 
  3. Ardından hemen buzlu suyun içinde 2 dakika bekletip kağıt bir havlunun üzerine alıp kurulayın. 
  4. Çok ince doğranmış zencefili ve susamı ısıtılmış yapışmaz yüzeyli bir tavanın içine aktarın. Susamların rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırın. 
  5. Susamların rengi değişince kuşkonmazları tavaya alın.  Oleamea  Zeytinyağı ve taze çekilmiş tuz ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. 
  6. Kuşkonmazları ocaktan alın.  
  7. Servis sırasında üzerlerine limon suyu sıkabilirsiniz. 

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi