Peynirli Bisküvi (Poğaça Bisküvi) Nasıl Yapılır?

Peynirli Bisküvi (Poğaça Bisküvi)

15-20 adet için

Malzemeler

1 çay bardağı Oleamea Zeytinyağı 

3 su bardağı un (300 g) 

1 çay kaşığı tuz 

1 paket kabartma tozu 

2 yemek kaşığı yoğurt, suyu süzülmüş olmalı 

1 yumurtanın akı 

100 g rendelenmiş parmesan (veya eski kaşar peyniri de olur) 

Birkaç dal dereotu, ince kıyılmış 

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 


Hazırlanışı

  1. Peynir ve dereotu dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. 
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  3. En son rendelenmiş peyniri, pul biberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Tekrar yoğurun. 
  4. Hamurdan büyük bir silindir oluşturup streçe sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. 
  5. Buzdolabında dinlendirdikten sonra parmak kalınlığında dilimlere ayırın. 
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin. 

Not: 

Bisküviyi dilerseniz iyice sütle birlikte iyice çırpılmış yumurtayla birlikte servis yapabilirsiniz. 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi