15-20 adet için
Malzemeler
1 çay bardağı Oleamea Zeytinyağı
3 su bardağı un (300 g)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt, suyu süzülmüş olmalı
1 yumurtanın akı
100 g rendelenmiş parmesan (veya eski kaşar peyniri de olur)
Birkaç dal dereotu, ince kıyılmış
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
- Peynir ve dereotu dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın.
- Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- En son rendelenmiş peyniri, pul biberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Tekrar yoğurun.
- Hamurdan büyük bir silindir oluşturup streçe sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra parmak kalınlığında dilimlere ayırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin.
Not:
Bisküviyi dilerseniz iyice sütle birlikte iyice çırpılmış yumurtayla birlikte servis yapabilirsiniz.