Malzemeler
Oleamea Zeytinyağı
2 adet büyük boy kabak
2 yemek kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı labne peyniri
1 ince dilim somon füme
2-3 dal frenk soğanı
1-2 tutam Akdeniz yeşillikleri
Hazırlanışı
- Kabakları yıkadıktan sonra iyice kurulayın ve kabuğunu soymadan boyuna rulo olacak şekilde incecik dilimleyin.
- Dilimlenmiş kabakları limonlu suda 15 dakika bekletin.
- Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için labne peynirini, küçük doğranmış somom fümeyi ile frenk soğanlarını bir kasede karıştırın. İç malzeme hazır.
- Limon suyunda beklettiğiniz rulo kabakları kağıt bir havlu ile kurulayın.
- Tezgahın üzerine serin, bir tarafına iç malzemeden sürün, en son üzerlerine Akdeniz yeşillikleri parçaları yerleştirip rulo şeklinde sarın.
- Servis tabağına yerleştirdikten sonra en son üzerlerine Oleamea Zeytinyağı gezdirin.
- Bekletmeden servis yapın.