Somon Fümeli Kabak Ruloları

Somon Fümeli Kabak Ruloları

Malzemeler

Oleamea Zeytinyağı 

2 adet büyük boy kabak 

2 yemek kaşığı limon suyu 

2-3 yemek kaşığı labne peyniri 

1 ince dilim somon füme 

2-3 dal frenk soğanı 

1-2 tutam Akdeniz yeşillikleri 


Hazırlanışı

  1. Kabakları yıkadıktan sonra iyice kurulayın ve kabuğunu soymadan boyuna rulo olacak şekilde incecik dilimleyin. 
  2. Dilimlenmiş kabakları limonlu suda 15 dakika bekletin. 
  3. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Bunun için labne peynirini, küçük doğranmış somom fümeyi ile frenk soğanlarını bir kasede karıştırın. İç malzeme hazır. 
  4. Limon suyunda beklettiğiniz rulo kabakları kağıt bir havlu ile kurulayın. 
  5. Tezgahın üzerine serin,  bir tarafına iç malzemeden sürün, en son  üzerlerine Akdeniz yeşillikleri parçaları yerleştirip rulo şeklinde sarın. 
  6. Servis tabağına yerleştirdikten sonra en son üzerlerine Oleamea Zeytinyağı gezdirin. 
  7. Bekletmeden servis yapın. 

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi