Zeytinyağlı Grissini Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Grissini Nasıl Yapılır?

2 Tepsi İçin Malzemeler

6 su bardağı un

1 su bardağı Oleamea Zeytinyağı (200 ml) 

1 su bardağı su 

3 yemek kaşığı toz şeker 

1 paket kabartma tozu 

2 tatlı kaşığı tuz

Pekmezli su için: 

2 su bardağı su 

2 yemek kaşığı pekmez 

Ayrıca: 

1su bardağı ayçekirdeği içi 

Hazırlanışı

Elenmiş unu yoğurma kabına alın. Tuzu, şekeri ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. 

En son Oleamea Zeytinyağı ile suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 

Bu arada pekmezli suyu hazırlayın. Bunun için pekmezle suyu karıştırın. Ayrı düz bir tabakta da ay çekirdeği içini aktarın. 

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı 8-10 cm uzunluğunda, silindir hamurlar elde edin. 

Hamurları önce pekmezli suya batırın, sonra da ayçekirdeği içine bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar pişirin


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi