4 Kişilik
Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
2 dal biberiye, ince kıyılmış
Hazırlanışı
- Unu, kabartma tozunu, 1 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağını karıştırma kabına alıp karıştırın. Azar azar ılık süt ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Pürüzsüz bir hamur elde edince ince kıyılmış taze biberiyeleri ekleyin. Biraz daha yoğurun.
- Hamurdan 10-12 parça elde edin.
- Her parçayı çok az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane ile tatlı tabağından biraz daha küçük bir tabak boyutunda açın.
- Orta ateşte ısıtılmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya hamurlardan bir tanesini yerleştirin. 1 dakika sonra diğer tarafını çevirin.
- Fırça ile Oleamea Zeytinyağı sürün, tekrar diğer tarafını pişirin.
- Kalan hamur toplarını da aynı şekilde hazırlayın..