Zeytinyağlı Kabaklı Havuçlu Omlet Tarifi

Zeytinyağlı Kabaklı Havuçlu Omlet Tarifi

Zeytinyağlı omlet çeşitleri, sağlıklı beslenme programlarında sıklıkla önerilen yiyecekler arasında yer alır. Hem zeytinyağının sağlığa yararlı bileşenlerinden yararlanmanızı hem kilonuzu kontrol etmenizi kolaylaştıran zeytinyağlı yumurta tariflerini farklı sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Zeytinyağlı havuçlu kabaklı omlet seçeneği de sağlıklı beslenme programlarında yer verebileceğiniz en lezzetli alternatiflerinden biri. Havuç ve kabağın eşsiz lezzetinden güç alan omlet, düşük kalori değerleriyle kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olurken içerdiği vitaminler ve minerallerle de sağlığınızı korur. Öğünlerinizi zeytinyağı ile taçlandırmak ve sağlıklı kahvaltı hazırlamak istiyorsanız işte zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlet tarifi…

Zeytinyağlı Kabaklı Havuçlu Omlet

Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlet, doğal ve sağlıklı omlet tarifi arayanların en çok tercih ettiği yiyecekler arasında yer alır. Özellikle sabah kahvaltılarında ve öğle yemeklerinde rahatlıkla tüketebileceğiniz omlet, üç farklı lezzeti bir araya getirir. Zeytinyağının kendine özgü tadı omlete hafif bir hava katarken kabağın ve havucun birbiriyle uyumlu tatları da omletinizin kendine has eşsiz bir lezzete ulaşmasını sağlar. Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omleti dilerseniz çeşitli baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlet, sebzeli omlet sevenlerin favorileri arasında yer alan lezzetlerdne biri. Bu tarif lezzetli yapısının yanı sıra sağlıklı içeriğiyle de öne çıkar. Doğru şekilde pişirilmesi durumunda zeytinyağı, kabak ve havucun besin değerleriyle sağlığınızı destekleyebilirsiniz. Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlete koyacağınız malzemelerin vitamin ve mineral değerlerinden yararlanabilirsiniz. Zeytinyağı, günlük A, D, E ve K vitamini ihtiyaçlarınızı karşılar. Ayrıca zeytinyağında cildinize, saçınıza ve iç organlarınıza fayda sağlayacak önemli antioksidan maddeler bulunur. Özellikle havuç; A vitamini, B6 vitamini, biotin ve betakaroten bakımından zengindir. Kabak ise B, B6 ve K vitaminlerine olan ihtiyacınızı karşılarken  magnezyum, manganez, folat gibi bileşenler de içerir.

Kabaklı havuçlu omlete zeytinyağı ekleyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve sindirim sisteminizi destekleyebiliriz. Omlette bulunan vitamin ve mineraller sayesinde göz sağlığınızı destekleyen bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Ayrıca omlete katacağınız zeytinyağındaki antioksidan maddeler sayesinde saç ve cilt dokusundaki serbest radikallerin yıkıcı etkisinden korunabilirsiniz. Daha genç bir görünüme kavuşmanızı kolaylaştıran antioksidanlar için zeytinyağlı omleti kahvaltı rutinlerinize ekleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Kabaklı Havuçlu Omlet Nasıl Yapılır?

En pratik kahvaltı tarifleri arasında yer alan zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlet, kolay omlet tarifi arayan herkes tarafından rahatlıkla hazırlanabilir. Omleti hazırlamak için gereken malzemeler ise şöyle:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 4 adet yumurta,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kabak,
  • İsteğe bağlı olarak karabiber ya da pul biber.

Yukarıdaki malzemeleri hazırladıktan sonra omletinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlet hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak kabakları rendeleyip bir kaba koyun.
  • Havuçlarınızı da rendeleyin ve ayrı bir kaba dökün.
  • Yumurtaları bir kabın içine kırın ve iyice çırpın.
  • Zeytinyağını tavaya dökün ve kabakları orta ateşte yavaş yavaş soteleyin.
  • Sotelediğiniz kabakları çırpılmış yumurtanın içine dökün.
  • Ardından tavadaki zeytinyağının içine rendelenmiş havuçları atın ve yine birkaç dakika orta ateşte soteleyin.
  • Sotelediğiniz havuçları da çırpılmış yumurtanın içine ekleyin.
  • Elde ettiğiniz karışıma dilediğiniz kadar baharat ekleyebilirsiniz. Ardından karışımı tavaya geri dökerek kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Birkaç dakika boyunca pişirdikten sonra zeytinyağlı kabaklı havuçlu omletiniz hazır.
  • Omleti; peynir, domates, salatalık gibi ek gıdalarla birlikte tüketerek alacağınız besin değerlerini daha da artırabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kabaklı Havuçlu Omlet Kalori

Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omlet, pek çok diyet programında tercih edilebilecek seçeneklerden biri. Sağlıklı ve sebzeli olan bu omletle diyetinizi zenginleştirebilirsiniz. Kilo vermek için günlük olarak tüketeceğiniz kalori miktarını bilmeniz ve tüm yiyeceklerin kalorisini hesaplamanız gerekir. Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omletin kalori değerleri ise kullanacağınız malzemenin miktarına göre değişir.

Kabağın yüz gramında yaklaşık olarak 17 kcal kalori bulunur. Bir adet kabak ise 90 ila 120 gram arasında değişir. Bu sebeple omlette kullanacağınız kabağın toplam kalori değeri, kabağın büyüklüğüne bağlı olarak 16 ila 20 kcal arasındadır.

Omlette kullanabileceğiniz havuçların kalori değeri de boyutlarına göre farklılık gösterir. Küçük havuçlar yaklaşık 25 gram ağırlıktadır ve ortalama 10 kcal kalori içerir. Ortalama 40 gram ağırlığındaki orta boy havuçlarda ise 15 - 16 kcal kalori bulunur. Büyük boy havuçların ağırlığı, 100 grama kadar çıkabildiğinden bu boyuttaki havuçların kalori değeri, ortalama 40-42 kcal arasındadır. Buna göre omlette kullanacağınız havucun kalori değeri, gramajına bağlı olarak 10 ila 42 kcal arasında değişiklik gösterir.

Yumurtalar da tıpkı havuçlar gibi farklı boylara sahiptir, bu nedenle kalori değerleri gramlarına bağlıdır. Küçük boy yumurtalar, ortalama 40 gram ağırlığa ve 60 kcal kalori değerine sahiptir. Orta boy yumurtaların ortalama ağırlığı 50 gram. Bu boydaki yumurtanın ortalama kalori değerleri ise 77 kcal’dir. Büyük boy yumurtaların ağırlığı 60 gram ve ortalama 92 kcal kalori içerir. Buna göre omletinize koyacağınız yumurtaların toplam kalori miktarını hesaplamak için boyutlarını dikkate alabilirsiniz.

Omlete lezzet katan zeytinyağının da kalori değerini bilmeniz gerekir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yaklaşık olarak 40 gram ağırlığındadır. Bu miktardaki zeytinyağının kalori değeri ise 589 kcal. Bu değerle göre bir porsiyon zeytinyağlı kabaklı havuçlu omletin toplam kalorisinin 675 kcal ile 743 kcal arasında değişiklik gösterir. Bir öğünde daha az kalori tüketmeniz gerekiyorsa tarifteki malzemeleri ihtiyacınıza göre azaltarak omletin kalori değerini düşürebilirsiniz.

Zeytinyağlı Kabaklı Havuçlu Omlet Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Zeytinyağlı kabaklı havuçlu omletle sağlıklı bir şekilde beslenmek için birkaç noktayı göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunlardan ilki, yağ seçiminizi beslenme programınıza uygun şekilde yapmaktır. Sağlıklı ve doğal zeytinyağları seçerek hem omletinizi eşsiz bir tatla zenginleştirebilir hem de kolayca kalori hesabı yapabilirsiniz. Doğal yöntemlerle elde edilmiş zeytinyağı ile omletinizi vitamin ve mineral bakımından zengin bir hâle getirebilirsiniz.

Omletinizi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer nokta kabak ve havuçları kızartmamaktır. Sebzeleri kızartmak, besin değerlerinin zayıflamasına yol açabilir. Kızartma yerine soteleme yöntemini tercih ederek sebzelerdeki vitamin, mineral ve asitleri koruyabilirsiniz. Böylece sağlığınızı destekleyen bir omlet hazırlayabilirsiniz.

Omlet yapmaya başlamadan önce kabağı ve havucu bol suyla iyice yıkamayı ve gerekli durumlarda soymayı unutmamanız gerekir. Bu sayede çeşitli hijyen sorunlarından korunabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da zeytinyağının kalitesidir. Kaliteli zeytinlerden, doğal yöntemlerle elde edilen ve herhangi bir katkı maddesi içermeyen zeyinyağları, tercih edebileceğiniz en faydalı ürünlerdir. Kaliteli bir zeytinyağı seçerek katkı olumsuz etkilerinden korunabilir, zeytinin eşsiz lezzetinden faydalanabilir ve omletinizi çeşitli vitaminlerle güçlendirebilirsiniz. Doğal yöntemlerle üretilmiş zeytinyağlarıyla, tüketeceğiniz kalori miktarını da azaltabilirsiniz.

Siz de sağlıklı, besleyici, lezzetli ve düşük kalorili öğünler oluşturmak için tariflerinizde zeytinyağını kullanabilirsiniz. Kahvaltılara lezzet katan zeytinyağlı kabaklı havuçlu omleti ve daha pek çok tarifi zeytinyağı ile deneyebilirsiniz. Her tarife yakışan zeytinyağı için Oleamea’nın zengin ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz. Erken hasat ve olgun hasat ürünleri arasından damak zevkinize en uygun olanı seçebilir, dilerseniz set hâlinde satılan zeytinyağları ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi