Zeytinyağlı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

“Lezzetli olan her şey zararlı!” dediğinizi duyar gibiyiz. Bu nedenle sizlere ön yargılarınızı kıracak bir tarif sunarak fikrinizi değiştirmek niyetindeyiz. Hem besleyici hem lezzetli hem de mevsimsiz bir tarifle karşınızdayız. Evet, zeytinyağlı yoğurt çorbasından bahsediyoruz! Bu özel lezzeti şimdi birlikte denemeye var mısınız? 

Gerek soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bir başlangıç gerekse de yaz aylarında hafif bir öğün denilince, aklımıza ilk gelen yemek çeşidi hiç şüphesiz çorbalar oluyor. Zeytinyağlı yoğurt çorbası da bu çok sevilen lezzetler arasında aklımıza ilk gelenlerden biri. Öyle ki pek çok çorba ve yemek türü belirli yörelerle birlikte anılırken, zeytinyağlı yoğurt çorbasında böyle bir ayrım yapabilmek mümkün değil. Anlayacağınız, zeytinyağlı yoğurt çorbası hepimizin…  Öyleyse hadi, Türk mutfağının ortak beğeni unsuru olan bu enfes çorbayı hemen yapmaya koyulalım!

1. Zeytinyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi

Pratik ve kurtarıcı bir tarif olan yoğurt çorbası hem davet sofralarına yakışır lezzette hem de mütevazı diyet menülerine uyum sağlayacak kadar hafif. Gelin, yoğurt çorbası yapımı için ilk olarak malzemelerimizi hazırlayalım!

1.1. Yoğurt Çorbası Tarifi için Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı kuru nane
  • Tuz

1.2. Yoğurt Çorbası Yapılışı:

  • Orta boy bir tencerenin içerisinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı unu karıştırın. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altını açın.
  • Unu kısık ateşte kavurun. Bu aşamada unun topaklanmaması için karıştırmaya ara vermemeniz gerekiyor. 
  • Unun biraz kavrulmasının ardından karıştırmaya ara vermeden 2 çorba kaşığı soğuk suyu tencereye ekleyin.
  • Tencereye yumurta sarısını da ilave edin.
  • Ocağın üzerinde pişen malzemelerin suyundan birkaç kaşık alıp yoğurtla karıştırın. Bu işlem yoğurdun kesilmesi riskini ortadan kaldıracak. 
  • Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  • Pirinçleri karışıma ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
  • Karışım kaynayınca kadar karıştırmayı sürdürün. Kaynayınca kuru nane ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
  • Tuzunu ekleyerek karıştırın. 

Evet, işte çorbanız hazır! Peki, yoğurt çorbası yapımında özellikle dikkat edilmesi gereken püf noktaları da öğrenmeye ne dersiniz?

1.3. Yoğurt Çorbası için Lezzet İpuçları

Yoğurtlu çorbaların genelinde olduğu gibi yoğurt çorbasında da yoğurdun kesilmesi riskini önlemek için bazı detayların dikkate alınması gerekiyor. Yoğurt karışıma eklenmeden önce içine hazırlanan karışımın suyundan azar azar eklenerek hafif ılık hale getirilmesi önem taşıyor. Aksi durumda yoğurdun doğrudan eklenmesi, yoğurdun yeterince ılık olmaması veya karıştırmaya ara vermeniz çorbanın kıvamında kesilmelere neden olabilir.

Kullandığınız yoğurdun yeterince taze olmaması da çorbanın kıvamını doğrudan etkileyecektir. Ayrıca tuzun mutlaka son aşamada eklenmesi gerekir. Çünkü tuz da çorbanın kesilmesine neden olabilir. Pişirme sürecinin sonunda hazırladığınız çorbanın kıvamı koyu gelirse üzerine daha fazla sıcak su ilave edebilirsiniz. 

1.4. Yoğurt Çorbasının Kalorisi Nedir?

Orta büyüklükte 1 kase yoğurt çorbası yaklaşık olarak 94 kalori içeriyor. Ancak yoğurt çorbasının kalorisi kullanılan yoğurdun yağ oranı ve malzemelerin miktarında görülen farklılıklar nedeniyle değişebiliyor. 

Şimdi, yoğurt çorbasında lezzeti bir üst seviyeye taşıyacak son ipucunu paylaşıyoruz. Oleamea'nın yüzde 100 doğal zeytinyağı çeşitleri ile hazırladığınız tariflerinize ekstra lezzet katabilirsiniz.  Sevdiklerinize gönül rahatlığıyla sunacağınız tarifler için sipariş vermeyi unutmayın!


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi