Kirpik Bakımında Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

Kirpik Bakımında Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

Kirpiklerinizin maskara kullanmadan bile daima gür ve uzun görünmesini ister miydiniz? Bu yazımızda, zeytinyağının kirpik gürleştirme ve uzatma etkisine dair merak ettiklerinizi yanıtlıyoruz!

Göz makyajı, gözlere anında daha belirgin ve çekici bir görünüm kazandırması bakımından hemen her kadın için günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası. Ancak göz makyajını iyi taşıyabilmek ve hatta makyajsızken dahi çekici görünmek de bir o kadar önemli. Gözleri doğal bir süs olarak çevreleyen ve geçmişten bugüne uğruna sayısız dize yazılan kirpikler, bu konuda kuşkusuz en büyük rolü üstleniyor!

Doğal halindeyken bile uzun ve gür görünen kirpikler, göz makyajına olan ihtiyacı azaltmakla birlikte maskara uygulamasından çok daha etkili sonuçlar alınmasını da sağlıyor. Peki, zeytinyağının doğal kirpik bakımında da sıkça başvurulan bir çözüm olduğunu daha önce hiç duymuş muydunuz? Detaylar için sizi şöyle alalım:

1)  Zeytinyağı Kirpiğe Sürülür mü?

Zeytinyağı Kirpiğe Sürülür mü?

Hakiki zeytinyağı, gıda olarak tek başına dahi tüketilebilen bir besin olmasının yanı sıra cilt, saç ve kirpik bakımında da pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Öyle ki gerçek zeytinyağı gerek yüzde 100 doğal formülü gerekse de ideal pH değeriyle, doğru şekilde uygulandığında ciltte ve kıl köklerinde herhangi bir olumsuz etkiye yol açmıyor. Ancak kirpiklerin son derece hassas bir organ olan göze yakın olması, akıllarda yine de birtakım sorulara yol açabiliyor.

2) Zeytinyağı Göze Temas Ederse Ne Olur?

Zeytinyağı Göze Temas Ederse Ne Olur?

Zeytinyağı, gözdeki yabancı maddelerin çıkarılması ve kızarıklık ile kaşıntı gibi problemlerin önüne geçilmesi amacıyla göze doğrudan da uygulanabiliyor. Göz ile ilk temas anında hafif yanma ve buğulu görme gibi geçici sorunlara yol açabilse de, göze zeytinyağı damlatmanın bilinen bir zararı bulunmuyor. Çünkü zeytinyağı, insan vücudundaki tüm dokulara uyumlu bir madde olmakla birlikte göze girdiğinde göz pınarlarının bulunduğu noktalardan kolayca dışarı atılabiliyor. Bu nedenle kirpiklere zeytinyağı uygulamakta da herhangi bir sakınca görülmüyor.

3) Kirpik Bakımında Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?  

Kirpik Bakımında Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı kirpik bakımında genellikle pamuklu çubuk veya temiz maskara fırçası yardımıyla kullanılıyor. Bu iki materyal zeytinyağını kirpiklere iyice yedirmek için en etkili seçenekleri oluşturuyor. Ancak uygulama yaparken, işlem tekrarlı olarak yapılacağı için kullanılacak zeytinyağının ayrı bir çay tabağı veya küçük bir kaba alınması gerekiyor. Bu şekilde, zeytinyağının kalanına herhangi bir yabancı madde karıştırma riski olmadan kirpik bakımı yapmak mümkün oluyor.

4) Zeytinyağını Kirpik Serumu Olarak Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağını Kirpik Serumu Olarak Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Kirpik bakımında zeytinyağı kullanımı, esasında saç bakımında tercih edilme nedenlerine benzer etkiler sağlıyor. Zeytinyağı, içerdiği E vitamini ve doğal yağ asitleri sayesinde kıl köklerinin beslenmesini sağlayarak daha güçlü bir yapı kazanmalarına yardımcı oluyor. Bu da hem saç hem de kirpiklerde aşağıdaki olumlu etkilerin görülmesini sağlıyor:

  • Daha az dökülme
  • Hızlı uzama
  • Gürleşme
  • Daha parlak ve canlı bir görünüm kazanma

5) Kirpiklere Zeytinyağı Sürerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kirpiklere Zeytinyağı Sürerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
  • Güvenilir bir uygulama için kullanacağınız zeytinyağının gerçek, yüksek kaliteli ve katkısız olmasına özen göstermelisiniz.
  • Daha yüksek antioksidan ve besin değerlerine sahip olmaları bakımından, tercihinizi organik ya da natürel sızma zeytinyağlarından yana yapmalısınız. 
  • Hijyenik bir uygulama için kullanacağınız zeytinyağını her seferinde şişesinden alıp yeni bir temiz kaba aktarmalısınız.
  • Aynı pamuklu çubuğu farklı günlerde tekrar tekrar kullanmaktan kaçınmalısınız. Eğer kirpik fırçası kullanacaksınız, fırçayı her uygulama sonrası beyaz sabun ile temizlemeye ve iyice durulamaya özen göstermelisiniz.
  • Geçici görme bulanıklığı problemine karşı zeytinyağı kirpik serumu uygulamasını gece uyku öncesi yapmalısınız.
  • Zeytinyağı faydasına rağmen ciltte komedojenik (gözenek tıkayıcı) etkiye yol açabileceğinden, göz çevrenize bulaşan fazla zeytinyağını mutlaka temizlemelisiniz. Aksi takdirde göz kapaklarınız ve göz altınızda zamanla küçük yağ bezelerinin oluşumuna yol açabilirsiniz.
  • Zeytinyağı gözünüzün içine istenmeyen ölçüde kaçarsa, göz pınarlarınıza pamukla ya da temiz bir bezle tampon yaparak ürünün fazlasını kolayca temizleyebilirsiniz.

Hem besleyici bir gıda hem de etkili bir kişisel bakım ürünü olarak gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz yüzde 100 doğal zeytinyağlarını mı arıyorsunuz? Oleamea’nın organik ve natürel zeytinyağı çeşitlerini keşfetmek için daha fazla geç kalmayın! 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi