Zeytinyağının 12 Farklı Kullanımı

Zeytinyağının 12 Farklı Kullanımı

Zeytinyağının sadece beslenme değil, farklı ihtiyaç alanlarında da son derece etkili bir yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?

Zeytinyağı, beslenme söz konusu olduğunda zengin içeriği ve faydaları ile dillere destan olan en değerli gıdalardan biri. Ancak bu güçlü besinin sadece mutfak ve sofralarda kullanıldığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Çünkü zeytinyağı, doğal bir çözüm olarak cilt temizliğinden giysi, aksesuar ve eşya bakımına kadar daha pek çok alanda da kullanılabiliyor. Peki ya siz bunların kaçını biliyorsunuz? Şimdi, zeytinyağının kullanım alanları hakkında zihninizi tazeleme ve yeni bilgiler öğrenme zamanı!  

1) Kuruyan Maskarayı ve Diğer Makyaj Ürünlerini Yenilemek

Kuruyan Maskarayı ve Diğer Makyaj Ürünlerini Yenilemek

Maskaralar, makyaj malzemeleri arasında ömrü en kısa olan ürünlerin başında geliyor. Ancak bu ürünler, içerisine 1-2 damla zeytinyağı damlatılıp karıştırılarak yeniden ideal akışkanlığına getirilebiliyor. Zeytinyağı ayrıca, ciltteki yayılımı düşük olan fondötenlerin içerisine ve yumuşaklığını kaybetmiş pata kremlere de 1-3 damla kadar eklenebiliyor.

2) Bakım Ürünlerinin İçeriğini Zenginleştirmek

Bakım Ürünlerinin İçeriğini Zenginleştirmek

Zeytinyağı, saç kremlerinin ve nemlendiricilerin içerisine damlatıldığında bu ürünlerin sağladığı yumuşaklık etkisinin artmasına yardımcı oluyor. Bunun için zeytinyağını saç kremlerinin içerisine 5 ila 10 damla, nemlendiricilerin içerisine ise 3 ila 5 damla ilave etmek yeterli oluyor.

3) Doğrudan Gece Bakım Kremi Olarak Kullanmak

Doğrudan Gece Bakım Kremi Olarak Kullanmak

Zeytinyağı, bilindiği üzere doğal cilt bakımında en çok kullanılan ürünler arasında başı çekiyor. İçerdiği yağ asitleri, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde bu besin, cildin yenilenme sürecini destekleyerek daha bakımlı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor. Dolayısıyla seruma da ihtiyaç kalmaksızın, temizlenmiş cilde doğrudan gece kremi olarak uygulanabiliyor.

4) Deri Ayakkabı ve Ceket Bakımı Yapmak

Deri Ayakkabı ve Ceket Bakımı Yapmak

Gerçek deri ayakkabı, kemer, çanta ve ceketlerin uzun ömürlü olmaları için derinin sahip olduğu doğal nemi kaybetmemesi büyük önem taşıyor. Zeytinyağı ise bu konuda faydalanılabilecek en ideal içerikler arasında yer alıyor. Çay tabağına az miktarda ilave edilen zeytinyağını pamukla deri kaplamaya uygulamak, yüzeyin hem bütünlüğünü hem de parlaklığını korumasını sağlıyor.

5) Bebekler için Pişik Önleyici Olarak Kullanmak

Bebekler için Pişik Önleyici Olarak Kullanmak

Deride pişik olmaması için riskli bölgelerin ıslak-yapışkan bırakılmaması ama aynı zamanda da nemli kalması gerekiyor. Bebeğin altını ve vücudunu temizleyip özenli bir şekilde kuruladıktan sonra zeytinyağı ile ovmak, pişik görünümünün giderilmesi ve önlenmesi konusunda başvurulabilecek en etkili doğal yöntemler arasında bulunuyor.

6) Saç Serumu ve Saç Maskesi Olarak Uygulamak

Saç Serumu ve Saç Maskesi Olarak Uygulamak

Zeytinyağı, doğal dokular için besleyici ve nemlendirici bir ürün olması bakımından saç köklerine ve uçlarına doğrudan uygulanabiliyor. Bu değerli yağ, duş öncesinde yarım çay bardağından daha az miktarda maske olarak kullanıldığında saç kök ve boyları için etkili bir bakım sağlıyor. Duş sonrasında ise yıpranmış görünümü önlemek adına 2-5 damla olarak saç uçlarına sürülebiliyor.  

7) Tıraş Kremi Olarak Kullanmak

Tıraş Kremi Olarak Kullanmak

Tıraş köpükleri ve kremleri, cildin yumuşamasını sağlayarak jiletle tahriş olmasını önlemek için kullanılıyor. Ancak kayganlık ve yumuşaklık sağlayan yapısı itibarıyla, zeytinyağı da bu etkileri sağlayabiliyor. Tıraş öncesi cilde uygulanan 5 ila 10 damla kadar zeytinyağı, işlemin çok daha kolay ve acısız bir şekilde yapılmasını mümkün kılıyor.

8) Ahşap Yüzeylere Doğal Cila Yapmak

Ahşap Yüzeylere Doğal Cila Yapmak

Zeytinyağının bir diğer kullanım alanını da mobilya ve ahşap bakımı oluşturuyor. Ham ahşap üzerine zeytinyağı uygulamak, ahşabın daha pürüzsüz ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Zeytinyağı, aynı zamanda bir gıda olması sayesinde özellikle de tahta kaşık, kesme tahtası vb. materyallerin emiciliğini azaltma konusunda en ideal içeriğe sahip ürünlerden biri oluyor.  

9) Masaj Yağı Olarak Kullanmak

Masaj Yağı Olarak Kullanmak

Zeytinyağının cilt üzerine doğrudan uygulanabilen bir ürün olduğundan sanıyoruz ki artık uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok. Bu besin cildi nemlendirip beslerken, anında daha kaygan bir yapıya sahip olmasını da sağlıyor. Üstelik ideal pH değeri ile de oldukça nazik bir bakım sunuyor. Bu da ona, vücudun hemen her bölgesi için uygun bir masaj yağı olma özelliği kazandırıyor.

10) Öksürük Baskılayıcı Olarak İçmek

Öksürük Baskılayıcı Olarak İçmek

Öksürük, genellikle boğazda olmaması gereken cisimcik veya salgılardan kaynaklanıyor. Zeytinyağı yudumlamak ise soluk borusuna yapışan yabancı madde veya inatçı salgıların doğal sürece kıyasla daha kısa sürede uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor. Öksürük atakları esnasında 2-3 çay kaşığı zeytinyağı içmek, rahatsızlığın anlık olarak yatıştırılmasını ve giderilmesini sağlayabiliyor.

11) Makyaj Temizleyici Olarak Kullanmak

Makyaj Temizleyici Olarak Kullanmak

Zeytinyağı sadece cilt bakımı değil, makyajlı cildin temizliği için de kullanılabiliyor. Bunun için bir tutam pamuğa 10 ila 15 damla kadar zeytinyağı damlatılması yeterli oluyor. Zeytinyağı, suya dayanıklı makyajı bile rahatlıkla temizlerken, bu esnada oluşabilecek hassasiyetlerin de önüne geçiyor. Üstelik makyaj temizliği ile eş zamanlı olarak kaş ve kirpik bakımı da yapıyor.

12) Bitkisel Bakım Kürü Yapmak 

Bitkisel Bakım Kürü Yapmak

Zeytinyağı, doğrudan kullanılabildiği çeşitli alanların yanı sıra bitkilerin özünden faydalanmak için de sıkça tercih ediliyor. Örneğin; sarı veya kırmızı kantaron gibi aromatik bitkilerden yapılan bakım yağları, bitkinin zeytinyağı içerisinde bekletilmesi sonucu üretiliyor. Bunun haricinde iyilik deposu olarak nitelendirilen kudret narı da genellikle zeytinyağlı karışım olarak bir müddet bekletildikten sonra tüketiliyor. 


Hayatınızın her alanında gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz yüzde 100 doğal zeytinyağı çeşitlerine siz de Oleamea güvencesiyle sahip olabilirsiniz!

Oleamea Altınova Soğuk Sıkım Naturel Zeytinyağı

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi