Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

Evde Lahmacun

8-10 adet lahmacun için 

Malzemeler

Hamuru için

3 su bardağı un (300 g) 

1,5 su bardağı su (300 ml) 

1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi 

1 adet orta boy soğan 

1-1,5  çay kaşığı tuz 

1 kırmızı biber, zar doğranmış

Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış 

2 domates, zar doğranmış 

2 diş sarımsak, çok çok ince kıyılmış 

1 tatlı kaşığı domates salçası 

1 tatlı kaşığı biber salçası 

1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, isot, pul biber, toz kırmızı toz biber

2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı 

2 yemek kaşığı su 

250 g kıyma

Hazırlanışı

  1. Hamuru için unu ve tuzu karıştırın. Suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streçleyin ve yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin. 
  2. İç harcı için ince kıyılmış soğan ile 1-1,5 çay kaşığı kadar tuzu  karıştırın. İyice ovup yumuşayana kadar 15 dakika kadar üzeri kapalı olacak ekilde bekletin. 
  3. İç malzemesi için verilen tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Bekletip yumuşattığınız soğanı da ekleyip iyice yoğurun. İç malzeme hazır. 
  4. Hamuru 8 veya 10 eşit parçaya ayırıp avucunuzda yuvarlayın. 
  5. Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle veya merdane ile incecik açın. 
  6. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayın. 
  7. Fırın tepsisini ters çevirin. Yani hamuru fırın tepsisinin iç tarafı ile değil de dış tarafına yerleştirin (böylece hamurunuz daha çabuk pişecektir) 
  8. Önceden ısıtılmış 240 dereceye ayarlı fırında, hamurlar iyice kızarana kadar pişirin. 
  9. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp pişirin. 

Servis önerisi:

Üzerine roka, maydanoz ve limon suyu sıktıktan sonra rulo şeklinde kıvırıp bekletmeden servis yapabilirsiniz. 

Daha eski gönderi Daha yeni gönderi