8-10 adet lahmacun için
Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un (300 g)
1,5 su bardağı su (300 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
1 adet orta boy soğan
1-1,5 çay kaşığı tuz
1 kırmızı biber, zar doğranmış
Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
2 domates, zar doğranmış
2 diş sarımsak, çok çok ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, isot, pul biber, toz kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
250 g kıyma
Hazırlanışı
- Hamuru için unu ve tuzu karıştırın. Suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streçleyin ve yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
- İç harcı için ince kıyılmış soğan ile 1-1,5 çay kaşığı kadar tuzu karıştırın. İyice ovup yumuşayana kadar 15 dakika kadar üzeri kapalı olacak ekilde bekletin.
- İç malzemesi için verilen tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Bekletip yumuşattığınız soğanı da ekleyip iyice yoğurun. İç malzeme hazır.
- Hamuru 8 veya 10 eşit parçaya ayırıp avucunuzda yuvarlayın.
- Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle veya merdane ile incecik açın.
- Hamurun üzerine iç malzemeyi yayın.
- Fırın tepsisini ters çevirin. Yani hamuru fırın tepsisinin iç tarafı ile değil de dış tarafına yerleştirin (böylece hamurunuz daha çabuk pişecektir)
- Önceden ısıtılmış 240 dereceye ayarlı fırında, hamurlar iyice kızarana kadar pişirin.
- Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp pişirin.