1) Peynirli Salata
2 kişilik
1.1. Malzemeler
1 adet kan portakalı
2 adet turp
4 adet salatalık
5-6 dal semizotu
80-100 g sert beyaz peynir
3 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
1 dal taze biberiye
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1.2. Hazırlanışı
Sosu için Oleamea Zeytinyağı’nı, ince kıyılmış taze biberiyeyi, rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Peynirleri küp şeklinde doğrayıp hazırladığınız bu sosla karıştırın.
Dilimlenmiş portakalı, turbu, salatalıkları, semizotu yapraklarını servis tabağına aktarın. Zeytinyağlı peynir küpleri, kızarmış ekmek veya grisini ile birlikte servis yapın.
2) Meyveli Salata
2 kişilik
2.1. Malzemeler
10-12 adet taze çilek
1 adet yeşil elma
1 adet kırmızı elma
2 adet salatalık
1 adet orta boy turp
2 adet Yedikule marulu
3 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
2 adet közlenmiş kapya biber
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 dal dereotu
Tuz
2.2. Hazırlanışı
Sosu için limon suyunu, Oleamea Zeytinyağını, balı, tuzu, balsamik sirkeyi ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Közlenmiş kapya biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin. Turpları, elmaları ve salatalıkları ince ince dilimleyin. Marulları gelişigüzel doğrayın. Salata malzemesi ile sosu karıştırıp servis yapın.
3) Pembe Domates Salatası
2 kişilik
3.1. Malzemeler
2 adet büyük boy pembe domates
2-3 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı;
3-4 yaprak taze fesleğen
1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 adet küçük boy mor soğan
Taze çekilmiş deniz tuzu
1-2 dilim avokado
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
3.2. Hazırlanışı
Pembe domatesleri çok ince dilimleyip servis tabağına dizin.
Soğanı çok ince kıyıp taze çekilmiş deniz tuzu ile birlikte iyice karıştırın.
Domateslerin üzerine mor soğanı, ince kıyılmış taze fesleğeni, çok ince küp doğranmış avokadoları serpin. Üzerine Oleamea Zeytinyağı’nı dökün. En son rendelenmiş peynir serpin.