4 Hamburger İçin Gerekli Malzemeler
200 g un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
2 yemek kaşığı patates püresi (tercihen ev yapımı olmalı)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru zerdeçal
Üzeri için
1 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
Susam (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
- Hamuru için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. Üzerini streçleyip oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde yoğurup yuvarlayın.
- Hamurların üzerlerini örtüp ikinci kez yarım saat daha mayalandırın.
- Dinlendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerlerine Oleamea Zeytinyağı sürün, dilerseniz susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.
Servis önerisi: ev yapımı köfte, ketçap, hardal, dilimlenmiş ve tavada karamelize olmuş mantar, marul ve dilimlenmiş domatesle birlikte güzel bir ev hamburgeri hazırlayabilirsiniz.