Zerdeçallı Hamburger Ekmeği

Zerdeçallı Hamburger Ekmeği

4 Hamburger İçin Gerekli Malzemeler

200 g un 

1 tatlı kaşığı instant maya 

1 yemek kaşığı toz şeker 

2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı

2 yemek kaşığı patates püresi (tercihen ev yapımı olmalı) 

1 yumurta 

1 çay kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı kuru zerdeçal 

Üzeri için

1 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı

Susam (isteğe bağlı) 

Hazırlanışı

  1. Hamuru için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. Üzerini streçleyip oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. 
  2. Dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde yoğurup yuvarlayın. 
  3. Hamurların üzerlerini örtüp ikinci kez yarım saat daha mayalandırın. 
  4. Dinlendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Üzerlerine Oleamea Zeytinyağı sürün, dilerseniz susam serpin. 
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. 

Servis önerisi: ev yapımı köfte, ketçap, hardal, dilimlenmiş ve tavada karamelize olmuş mantar, marul ve dilimlenmiş domatesle birlikte güzel bir ev hamburgeri hazırlayabilirsiniz. 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi