Malzemeler
2 su bardağı nohut, akşamdan ıslatılacak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak, havanda ezilmiş
1-2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1-2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
Hazırlanışı
Nohutları tencereye aktarın. 2 litre kadar su ve zerdeçalı ekleyip haşlamaya bırakın.
Nohutlar iyice yumuşayınca süzün, sıcak suyu bir kenarda bekletin ki humusun kıvamı yoğunsa biraz su ilave edin.
Nohutları süzdükten sonra 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı çukur bir kaba alın. Tahini, limon suyunu, kimyonu, havanda ezilmiş sarımsakları, rendelenmiş limon kabuğunu ve damak tadına göre tuzunu ekleyin. Blender yardımı ile ezin.
Humusu servis tabağına alın. Ortasında kaşık yardımı ile boşluk oluşturun, bu boşluğun içine Oleamea Zeytinyağı dökün, ceviz içi serpin.