6 kişilik
1.1. Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı Oleamea Zeytinyağı (100 ml)
1 su bardağı çilek püresi
2 su bardağı un (200 g)
Yarım su bardağı badem tozu (50 g kadar, robotta çekilmiş)
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.2. Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.
Zeytinyağını, ve çilek püresini ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın.
Hamuru zeytinyağı ile yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
2) Zebra Kek
6 kişilik
2.1. Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
Yarım su bardağı soda veya su (100 ml)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
2 su bardağı un (200 g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2.2 Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.
Zeytinyağını ve sodayı ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın.
Hamuru ikiye ayırın. Bir kısmına 2 yemek kaşığı ılık suda yumuşattığınız kakaoyu ekleyin. İyice karıştırın.
Hamuru dönüşümlü olarak zeytinyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin.