Zeytinyağlı ve Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı ve Çilekli Kek

6 kişilik 

1.1. Malzemeler 

4 yumurta 

1 su bardağı toz şeker 

Yarım su bardağı Oleamea Zeytinyağı (100 ml) 

1 su bardağı çilek püresi 

2 su bardağı un (200 g) 

Yarım su bardağı badem tozu (50 g kadar, robotta çekilmiş) 

Yarım paket kabartma tozu 

1 paket vanilya 

1.2. Hazırlanışı

Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. 

Zeytinyağını, ve çilek püresini ekleyin. 1 dakika daha çırpın. 

Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın. 

Hamuru zeytinyağı ile yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 40-45  dakika pişirin.

2) Zebra Kek 

Zebra Kek

6 kişilik 

2.1. Malzemeler

4 yumurta 

1 su bardağı toz şeker 

Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml) 

Yarım su bardağı soda veya su (100 ml) 

2 yemek kaşığı kakao 

2 yemek kaşığı su 

2 su bardağı un (200 g) 

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilya 

1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 

2.2 Hazırlanışı

Yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. 

Zeytinyağını ve sodayı ekleyin. 1 dakika daha çırpın. 

Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın. 

Hamuru ikiye ayırın. Bir kısmına 2 yemek kaşığı ılık suda yumuşattığınız kakaoyu ekleyin. İyice karıştırın. 

Hamuru dönüşümlü olarak zeytinyağı ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin. 


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi