Meyveli Mini Tartlar

Meyveli Mini Tartlar

1.1. Malzemeler

Hamuru için: 

2 su bardağı un (200 g) 

1 çay bardağı Oleamea Zeytinyağı (100 ml) 

1 yumurtanın sarısı 

1 çay bardağı toz şeker 

3 yemek kaşığı soğuk su 

Limon kreması için: 

2 limon 

2 yumurta 

1 yemek kaşığı nişasta  

1 su bardağı toz şeker (175 g) 

100 g tereyağı 

Üzeri için: 

2-3 adet anjelik eriği

3 adet kuru kayısı 

1 yemek kaşığı toz şeker 

1.2. Hazırlanışı

Üzeri için kuru kayısıları ılık suda 1 saat bekletin. Anjelik eriklerini dilimleyip bir buçuk tatlı kaşığı kadar şekerle birlikte karamelize edin. Suda beklettiğiniz kayısıları ikiye kesip kalan şekerle (yarım tatlı kaşığı kadar) birlikte pişirin. 

Limon kreması için limonları rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Suyunu sıkın. 1 su bardağı kadar limon suyu elde edin. Yumurtaları çatalla çırpıp tencereye aktarın. Üzerine rendelenmiş limon kabuklarını, şekeri, nişastayı, limon suyunu ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp ince telli bir süzgeç yardımı ile süzün. Tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edin. Limon kremanız hazırdır.

Tart hamuru için Oleamea Zeytinyağını ve unu mikserle kırıntı gibi olacak şekilde karıştırın. 

Üzerine şekeri, yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyin çok uzun süre yoğurmadan top haline getirin. Streçleyip yarım saat buzdolabında bekletin. 

Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkartıp iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutunda açın. Kalıpların kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru dikkatlice yayın. Tabanında çatal yardımı ile delikler oluşturun ve kapatmasını önlemek amacıyla ağırlık oluşturması için baklagiller serpin. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan hamuru kalıptan çıkartın ve ortasına hazırladığınız limon kremadan dökün.  Üzerine önceden hazırladığınız meyveleri dekoratif bir şekilde yerleştirin. 

2) Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye

2.1. Malzemeler

(orta-büyük boy 10-12 adet kurabiye çıkıyor) 

100 ml Oleamea Zeytinyağı 

50 g tereyağı 

170-180 g esmer toz şeker 

1 yumurta 

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi 

2 su bardağı un 

1 paket şekerli vanilya

Yarım çay kaşığı karbonat 

1 yemek kaşığı nişasta 

100 g parça çikolata

2.2. Hazırlanışı

Eritilip ılınmış tereyağını ve Oleamea Zeytinyağını şekerle birlikte mikserle çırpın. 

Yumurtayı ve fıstık ezmesini ilave edip biraz daha çırpın. 

Unu, vanilyayı, karbonatı, nişastayı ilave edip iyice karıştırın. 

En son çikolatalı ekleyip malzemeye iyice yedirin. 

Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. 

İstediğin gibi parçalara ayırıp avucunun içinde yuvarlayıp yağlı kağıda aralıklı olarak (pişince yayılacaktır) dizin. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 12-14 dakika pişirin.

3) Meyveli ve Sütlü Tatlı

Meyveli ve Sütlü Tatlı

4 kişilik

3.1. Malzemeler 

2,5 su bardağı süt (500 ml) 

125 g toz şeker 

2 yumurtanın sarısı 

3 yemek kaşığı nişasta 

1 paket vanilya 

2 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı 

200 ml krema 

1 paket sade bisküvi 

Meyveli karışım için: 

1 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı 

1 yemek kaşığı toz şeker 

2 adet anjelik eriği (isteğe bağlı) 

1 adet elma 

1 adet muz 

1 çay kaşığı tarçın 

10 adet çilek 

1 küçük kutu yaban mersini 

3.2. Hazırlanışı

Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, vanilya ile zeytinyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Oda ısısında ılınınca kremayı ekleyin. Pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpın. Muhallebiyi servis bardaklarının üçte birine paylaştırın. Üzerlerine ufalanmış bisküvi serpin. 

Meyveli karışım için 1 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağını tavada ısıtın. Küp doğranmış elma ile anjelik eriklerini ve şekeri ekleyip 4-5 dakika kavurun. Tarçını, küp doğranmış çilekleri, yaban mersinlerini ve muzu ilave edip 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın. Soğuyunca bardakların üzerlerine paylaştırın.


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi