Domatesli Sos
1.1. Domatesli Sos İçin Malzemeler
10-12 diş sarımsak
1 su bardağı Oleamea Zeytinyağı
3-4 dal taze biberiye
1-2 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
2 çay kaşığı tuz
100 g parmesan peyniri
1 kg taze domates (ev yapımı konserve de olur)
10-12 yaprak taze fesleğen
1.2. Domatesli Sos Hazırlanışı:
Sarımsakları ince dilimleyin. Kapaklı bir cam kasenin içine aktarın. Biberiye dallarını, tuzu, kırmızı pul biberi, küçük küçük doğradığınız parmesan peynirini, kabuğunu soyup iri küpler halinde doğradığınız domatesleri, yaprak yaprak ayırdığınız fesleğenleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar Oleamea Zeytinyağını ekleyin. Kapağını kapatıp 6-7 saat buzdolabında her iki saatte bir kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeden bekletin. Biberiyeyi içinden çıkartın, sosunuz hazırdır. Makarnanızda kullanabilirsiniz.
Kremalı Mantarlı Sos
2.1. Kremalı Mantarlı Sos İçin Malzemeler
10-12 adet kültür mantarı
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
200 ml krema
2-3 yemek kaşığı Oleamea Zeytinyağı
Tuz, karabiber
4-5 dal dereotu, kıyılmış
1 dal biberiye
2.2. Kremalı Mantarlı Sos Hazırlanışı:
Oleamea Zeytinyağını ısıtıp dilimlenmiş mantarları kavurun.
Havanda ezilmiş sarımsaklarla kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. En son kıyılmış dereotu ile biberiyeyi ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız sosla önceden kavurduğunuz mantarları karıştırın.
Haşlanmış makarnayı süzüp mantarlı krema ile birlikte harmanlayın.
Bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.
Sarımsaklı ve Maydanozlu Sos
3.1. Sarımsaklı ve Maydanozlu Sos İçin Malzemeler
1 su bardağı Oleamea Zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Deniz tuzu
3.2. Sarımsaklı ve Maydanozlu Sos Hazırlanışı:
Sarımsakları 1-2 çay kaşığı deniz tuzu ile havanda iyice ezin. Çok ince kıyılmış maydanozu ve Oleamea Zeytinyağını iyice karıştırın. Sosunuz hazır. Haşlanmış makarnaya dilediğiniz miktarda ilave edip harmanlayıp bekletmeden servis yapabilirsiniz.