Zeytinyağlı Tarifler için En İdeal Pişirme Yöntemleri

Zeytinyağlı Tarifler için En İdeal Pişirme Yöntemleri

Gerek tatma gerekse de pişirme deneyimleriniz neticesinde zeytinyağıyla hem besleyici hem de lezzetli yemekler pişirebileceğinizi zaten iyi biliyor olmalısınız. Ama eğer zeytinyağının yalnızca salatalarda kullandığını düşünüyorsanız, özellikle siz hiçbir yere ayrılmayın! Zeytinyağını yemeklerin yıldızı haline getirecek pişirme tekniklerini paylaşıyoruz.

Besin değerleri ve lezzetiyle en sevilen yağ çeşitlerinden biri olan zeytinyağı, yemekleri çok daha hafif ve lezzetli hale getirebiliyor. Ancak zeytinyağı mutfakta nasıl kullanılmalı konusu, çoğu kişinin bilgisinin kısıtlı olduğu bir alan olmayı sürdürüyor. Pek çok kişi zeytinyağının yalnızca mezelerde ve soğuk servis edilebilen yemeklerde kullanılabildiğini düşünüyor. Ancak zeytinyağıyla pek çok sıcak yemek çok daha besleyici ve lezzetli hale getirilebiliyor. Zeytinyağıyla pişirme tekniklerini bir an önce öğrenmek istiyorsanız gelin, mutfakta zeytinyağı kullanım tüyolarına birlikte göz atalım!

1. Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı Kullanın

Soğuk sıkım ve sızma zeytinyağı ile yemek pişirmek yemekleri besleyici ve tat bakımından özel kılıyor. Yemeklerinize soğuk sıkım zeytinyağı ekleyerek her tabakta pek çok besin öğesi alabilirsiniz. Ayrıca soğuk sıkım zeytinyağının güçlü meyvemsi lezzetiyle tariflere vurucu bir dokunuş yapabilirsiniz. Mutfağınızda kullanabileceğiniz natürel/organik soğuk sıkım zeytinyağları arıyorsanız Oleamea soğuk sıkım zeytinyağı çeşitleri ilginizi çekecek.

2. Zeytinyağını Tencereye Sonradan İlave Edin

Yemeklerde zeytinyağını kullanırken yağın besin değerlerini korumak için yüksek ısıya maruz kalmamasına dikkat etmek gerekiyor. “İyi de yemek pişirirken yağı ısıdan nasıl koruyabilirim?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Size tavsiyemiz yağı yemeğe sonradan ilave etmeniz. Örneğin; sebzeleri yapışmaz bir tavada çevirmeye başlayın ve yağı sebzelerin ardından tavaya ilave edin.

3. Pişirmeye Yağı Kızgınlaştırmadan Başlayın

Yağı fazla ısıtmanın besin değerlerine zarar verdiğini söylemiştik. Ancak ısının zeytinyağına verdiği tek zarar bununla sınırlı değil. Yüksek ısı zeytinyağının lezzetinin acılaşmasına da neden olabiliyor. Bu nedenle zeytinyağıyla yemek pişirirken yağı biraz ısıtıp, soteleyeceğiniz yiyecekleri tavaya hızlıca ilave etmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer kızartma gibi yağ ısısının yüksek olması gereken bir yemek hazırlıyorsanız sebzenin kızarma süresinin düşük olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer hangi yemekte hangi zeytinyağı kullanılır daha çok detay öğrenmek isterseniz yazımıza göz atmayı unutmayın!

4. Yemekleri Baştan Sona Kısık Ateşte Pişirin

Yemek pişirme sürecinde kısık ateş kullanmak, zeytinyağıyla yapılan yemeklerin lezzetini ve besin değerini korumak için oldukça önemli. Isıyı düşük tutarak zeytinyağından maksimum oranda verim alabilirsiniz. Ayrıca bu teknikle besinlerin lezzetlerinin daha iyi bir şekilde birbirine karışmasını da sağlayabilirsiniz.

5. Pişirme Esnasında Sıcak Su Kullanmayın

Zeytinyağının besin değerlerini ve lezzetini korumak için sıcak su kullanmaktan da kaçınmalısınız. Pişmekte olan bir yemeğe birden sıcak su eklemek ısının aniden değişmesine neden oluyor. Bu durum zeytinyağının hem lezzetine hem de besin değerlerine zarar verebiliyor.

6. Piştikten Sonra Yemeğin Üzerine de Zeytinyağı Gezdirin

Piştikten sonra yemeğin üzerine zeytinyağı gezdirmek, lezzeti artırmak ve tarife vurucu bir dokunuş yapmak için olmazsa olmaz. Yemeklere pişirme aşamasında daha az zeytinyağı ekleyip, lezzeti artırmak için servis aşamasında ekleme yapmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle yağın besin değerlerini daha fazla korumuş ve lezzetini daha iyi bir şekilde açığa çıkarmasını sağlamış olursunuz.


Zeytinyağının besin değerlerini koruyarak nasıl yemek pişirebileceğinizi artık biliyorsunuz. Şimdi öğrendiklerinizi deneme zamanı! Oleamea zeytinyağlarıyla tariflerinize fark katmak için geç kalmayın. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiz tarifler için zeytinyağlı leziz yemek tarifleri yazımıza göz atmayı unutmayın!


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi