Soğuk Sıkım Zeytinyağı Beslenmede Neden Tercih Edilmeli?

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Beslenmede Neden Tercih Edilmeli?

Soğuk sıkım zeytinyağının adını her yerde duyuyor ve neden bu kadar sevildiğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Soğuk sıkım zeytinyağını beslenmenize neden eklemeniz gerektiğini sizin için listeledik!

Yağlar beslenmemizin önemli bir parçası. Her gün kalori ihtiyacımızın önemli bir bölümünü yağlarla karşılıyoruz. Bu nedenle hangi yağları tükettiğimiz büyük önem taşıyor. Soğuk sıkım zeytinyağı beslenme planınıza dahil edebileceğiniz en değerli yağlardan biri. Öncelikle bilmeyenler için soğuk sıkım zeytinyağı nedir kısaca açıklayalım: Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinlerin mekanik yöntemlerle ezilip preslenmesiyle elde edilen yüksek besin değerine sahip bir zeytinağı çeşidi.

Düşük sıcaklıklarda gerçekleştirilen soğuk sıkım tekniğiyle elde edilen zeytinyağı, kendine has lezzetinin beraberinde vitamin, mineral ve bünye dostu yağ asitleri açısından da son derece zengin oluyor. Bu nedenle ideal bir beslenme planı için soğuk sıkım zeytinyağı joker gıdalar arasında bulunuyor. Eğer siz de bu kıymetli yağın özellikleri ve beslenmeye katkıları neler merak ediyorsanız gelin, soğuk sıkım zeytinyağını tercih etmenizi sağlayacak özelliklere birlikte göz atalım!

1. Soğuk Sıkım Zeytinyağı Yoğun Aromaya Sahiptir

Lezzet, soğuk sıkım zeytinyağının en öne çıkan özelliklerinden biri. Zaten sıcak ile soğuk sıkım zeytinyağının farkı nedir diye sorulacak olursa, teknik detayların dışında verilebilecek başlıca cevap da lezzet olur. Soğuk sıkım zeytinyağı, doğallığı ve yoğun aromasıyla sofralara ayrı bir tat katıyor.

Bu değerli yağın yoğun aroması, zeytinlerin özenle seçilip soğuk preslenmesiyle elde edilmesinden ileri geliyor. Düşük sıcaklıkta yapılan soğuk sıkım işlemi zeytinin tüm doğal bileşenlerini korurken, zeytinyağının karakteristik lezzetini ortaya çıkarıyor. Soğuk sıkım zeytinyağı taze otların, meyvelerin ve hatta fındık veya badem gibi tatların hoş bir karışımını içeriyor. Beslenmeniz için ideal tercihlerde bulunurken damaklarınızı da şenlendirmek istiyorsanız, soğuk sıkım zeytinyağıyla hazırlanan yemeklere sofralarınızda mutlaka sıkça yer açmalısınız.

2. Soğuk Sıkım Zeytinyağının Antioksidan Değeri Yüksektir

Soğuk sıkım zeytinyağı, insan vücudu için birçok etki sunan antioksidan yiyecekler arasında yer alıyor. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltmaya ve yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olan maddeler. Soğuk sıkım zeytinyağında vücut için önemli etkileri bulunan polifenoller de bolca yer alıyor.

İdeal bir yaşam için antioksidanlar açısından zengin yiyecekleri beslenme planına eklemek son derece önemli. Siz de yemeklerinizin antioksidan özelliğini artırmak için soğuk sıkım zeytinyağı tercih edebilirsiniz.

3. Soğuk Sıkım Zeytinyağı Yüksek Oranda Vitamin ve Mineral İçerir

Soğuk sıkım zeytinyağının etkilerinden bir diğeri de vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamaya katkıda bulunması. Zeytinyağındaki vitaminler ve mineraller vücudun pek çok sistemi için büyük öneme sahip. Bu lezzetli yağda A, E ve K vitamini gibi vücudun doğal dengesini sürdürmesi açısından büyük önem sahip bileşenler bulunuyor. Soğuk sıkım zeytinyağını düzenli olarak tüketmek, vücudun ihtiyaç duyduğu bu önemli vitamin ve mineralleri almanın kolay ve lezzetli bir yolu oluyor.

4. Soğuk Sıkım Zeytinyağı Kendi Başına Hafif ve Besleyici Bir Takviyedir

Soğuk sıkım zeytinyağının özelliklerinden birkaçını yukarıda sıraladık. Sadece buraya kadar olan kısmı okumak bile soğuk sıkım zeytinyağının hem lezzetli hem de besleyici bir takviye olduğunu anlamak için yeterli oluyor. Soğuk sıkım tekniği sayesinde meyvenin özünden gelen yoğun lezzetini koruyan bu değerli yağ, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlarla vücudun doğal dengesinin sürdürülmesine yardımcı oluyor. Mide dostu olması ve sindirimi desteklemesi de soğuk sıkım zeytinyağının hafif bir seçenek olmasını sağlıyor.

5. Soğuk Sıkım Zeytinyağı Tüm Yemeklerde Rahatlıkla Kullanılabilir

Soğuk sıkım zeytinyağı hakkında doğru bilinen yanlışlar arasında bu yağın yalnızca salatalarda ve soğuk mezelerde kullanılabileceği geliyor. Ancak bu kesinlikle doğru değil! Aklınıza gelebilecek her tarifi hazırlarken soğuk sıkım zeytinyağını tercih edebilirsiniz. 


Soğuk sıkım zeytinyağının gerçek ve benzersiz lezzetinden mahrum kalmamak için yemeklerinizi Oleamea soğuk sıkım zeytinyağı çeşitleri ile hazırlamaya ne dersiniz? Oleamea’nın natürel/organik zeytinyağlarıyla yemeklerinize besleyicilik ve lezzet ekleyebilirsiniz. Sipariş vermeden önce zeytinyağı alırken dikkat edilmesi gerekenler yazımıza da göz atabilirsiniz!


Daha eski gönderi Daha yeni gönderi